Zpět na úvod / V Táboře nejrychlejší Vojtěch Hačecký (ELKOV AUTHOR cycling team )

V Táboře nejrychlejší Vojtěch Hačecký (ELKOV AUTHOR cycling team )

gl-2017-2-tabor.jpg

Typické cyklokrosové počasí vládlo nad areálem Komora v Táboře. Do yellow yersey se oblékne Martin Boubal (CK Příbram Fany Gastro). Čtveřice Hačecký,Boubal, Nesveda a Okrouhlický nadělila pelotonu rundu.

Sedmý ročník série silničních kritérií Táborské okruhy, který odstartoval ve středu 19. dubna, zažil hned několik premiér. Tou hlavní je, že se zařadil do programu populární Giant Ligy, která se z valné části odehrává na plzeňské „Lopatárně“.

Další, ne už tak příjemnou, novinkou, kterou museli pořadatelé řešit, bylo vynucené zkrácení okruhu v areálu Komora. Z důvodu rekonstrukce zadní části se kilometrový ovál zkrátil na 650 metrů. Logickým krokem bylo navýšení počtu okruhů pro elite a juniory z padesáti na pětašedesát kol. Ženy jely o 15. okruhů méně. Bodování zůstalo nezměněno (5, 3, 2 a 1. bod) a v posledním kole se body násobily.
Předskokany elitním kategoriím tradičně obstaral závod pro žáky druhého stupně základních škol, který se pyšní podtitulem Hledá se mistr světa. Velmi chladné počasí, se silným větrem, neodradilo několik desítek školáků, kteří zápolili jako skuteční profesionálové. Po zahřívacích kolech přišel na řadu hlavní závod, na jehož start se postavilo 32 závodníků v elite a U23, pět juniorů a čtyři ženy.


Mezi muži se stalo klání sólo závodem Vojtěcha Hačeckého z týmu Elkov Author cycling team. Jezdec královéhradecké stáje od úvodních bodování vítězil a vzdaloval se všem soupeřům. Zhruba v polovině závodu se odpojil od hlavního pole a jeho tempo udrželi jen Martin Boubal (CK Příbram – Fany Gastro), Jiří Nesveda (AC Sparta Praha) a Tomáš Okrouhlický (Topforex-Lapierre PRO Cycling Team). Zmiňované kvarteto stupňovalo tempo a dvacet okruhů do cíle dojelo peloton o celé kolo. Tím definitivně rozhodlo, že stupně vítězů budou v režii zmiňované čtveřice, která obdržela „prémiových“ dvacet bodů.

O vítězi, který dál sbíral body, nebylo pochyb a bojovalo se o zbývající dvě místa. Druhé místo pro sebe vybojoval aktivní Martin Boubal. O třetí příčce se rozhodovalo v posledním dvojnásobně bodovaném kole, kde se prosadil Jiří Nesveda a uhájil stupně vítězů. Vítěz prvního klání Táborských okruhů byl v cíli šťasten. „Pojal jsem dnešní závod tréninkově. Jel jsem sem z Prahy na kole, takže nějakých 110 kilometrů už jsem měl v nohách. Ze začátku jsem kluky testoval a stále to bylo v tréninkovém tempu. Kluci byli silní a jsem rád, že to dnes dopadlo. Ani jsem v to nedoufal,“ podělil se o vítězný pocit Vojtěch Hačecký.


Mezi juniory vystoupal na nejvyšší příčku David Honzák z pořádající stáje ČEZ Cyklo Team Tábor, který uzmul dva body starším kolegům. Druhou příčku bral Jaroslav Šitner z GS Cyklo Team Jistebnice a třetí skončil Adam Doležal z ČEZ Cyklo Teamu Tábor. V ženách kralovala Tereza Vaníčková z IVAR CS AUTHOR Teamu. Druhá skončila Kamila Janů z KH Tour – BH Bikes a třetí Martina Mikulášková z ČEZ Cyklo Teamu Tábor.


Pro Tábor tímto závodem odstartovala další cyklistická závodní sezona, která bude mít svůj vrchol na podzim. „Naše město je cyklistice zaslíbené. Táborské okruhy jsou už tradičním podnikem v kalendáři. Ten letošní bude mít vrchol o něco dříve, než jsme bývali zvyklí, a to v listopadu. To bude Tábor hostit mistrovství Evropy v cyklokrosu. Pořadatelé z Agentury Cyklistika neustále dokazují, že tyto závody skutečně umí a já jsem rád, že jim v tom naše město může pomoct,“ předeslal kalendář nabitý cyklistikou táborský starosta Jiří Fišer.

 

 

http://www.cyklokros.cz/cz/cyklokros-cz/aktuality/728-prvni-taborske-okruhy-ovladl-suverenni-hacecky

 

http://www.cyklokros.cz/cz/galerie/taborske-okruhy-2017/taborske-okruhy-2017-19-4-2017

 

 

Video k události