Zpět na úvod / Tour de Brdy

Tour de Brdy

tdb-plakat-2011-2rijna-inter.jpg

Silnice, cyklokros a horská kola všichni si tak přijdou na své

Rekordní účast a pěkné počasí slibuje 5. ročník Tour de Brdy. Specifický závod po cyklostezkách v Brdech je posledním závodem této sezóny pro většinu startujících. Na závod přijede mimo jiné i kompletní Dukla Praha s Milanem Kadlecem i Aloisem Kaňkovským, medailisty z mistrovství světa, kterým se na závodech pořádaných AC Spartou Praha hodně daří. Na startu se můžeme těšit i na paraolympionika Jiřího Ježka a obhájce loňského vítězství Ondřeje Cinka.

Závod odstartuje starosta Strašic pan Jiří Hahner v 11 hodin u restaurace Berten u bývalých kasáren. Poté se závodníci vydají na 70 km okruh okolo Brd s celkovým převýšením okolo 1100m. Trasa zavede účastníky nejprve k Zaječovu poté přes kopec Hejlák do Obecnice, k Pilské přehradě a do obce Láz. Z Lázu trasa pokračuje přes Malý Tok do Nepomuku, kde bude u restaurace Nepál pro účastníky připraveno občerstvení. Z Nepomuku cyklisté minou Červený vrch a vydají se k Padrťským rybníkům. Zde se trasa na čtyřicátém kilometru trasy rozděluje. Hlavní trasa pro většinu startujících vede po hrázi Padrťského rybníka a je o 3,5km kratší než trasa objízdná po silnici přes Teslíny, Borovno, Míšov, Vísky a Trokavec. V Trokavci se obě trasy spojují a pokračují přes Skořice okolo Loveckého zámečku do Strašic. Trasa přes Padrťské rybníky je po lesních cestách (dva 3km úseky lesních cest) a většina cyklistů se bude snažit projet tyto úseky i na silničních kolech, tak jak je tomu na legendárních profesionálních závodech, například na Paříž - Roubaix. Tento úsek bude divácky hodně atraktivní, a proto pořadatel vypisuje soutěž pro diváky o nejlepší foto z trati závodu o cyklistický dres. Foto je možné zaslat na sparta.praha@seznam.cz ve velikosti do 1MB.

Celkový vítěz závodu si odveze 6500,- Kč a vítězové jednotlivých kategorií kol MTB, cyklokros/trekking, silnice po 1500,- kč. Hlavní cenou v účastnické tombole je zahradní krb nebo zahradní nábytek dle výběru od firmy Duo Dezort Strašice. O pitný režim se tradičně postará Chodovar - rodinný pivovar z Chodové Plané a občerstvení po závodě zajistí cyklorestaurace Berten. Včas přihlášení startující dostanou upomínkový cyklistický dres. Přihlášky je možné podat ještě i 1 hodinu před startem závodu. Pro děti bude připraven skákací hrad a doprovod může využít nabídky na prohlídku muzea dopravy nebo středních Brd v blízkosti startu a cíle. Děkujeme všem obcím na trase a institucím za vstřícnost a pomoc při zabezpečení závodu.