Zpět na úvod / Tisková zpráva před startem cyklistického seriálu Giant Liga 2017

Tisková zpráva před startem cyklistického seriálu Giant Liga 2017

2.jpg

Tak ten kolotoč spustíme po šestnácté a nezastavujeme až za cílovou páskou!

TISKOVÁ ZPRÁVA GIANT LIGA PLZEŇ 2017

7.4.2017

Music club House of Blues

Giant Liga v Plzni bude pokračovat 16. ročníkem, a to nejen ve sportovním areálu Rapid na Doubravce, ale i třikrát v Táboře ve sportovním  areálu Komora a po jednom závodě v  Milovicích a v Praze (Kolo pro šestku).

16. ročník GLP2017 bude letos opět rozložen do šesti měsíců a 17. závodů. Cyklisté tak budou mít od dubna do září nejen v Plzni na Rapidu připravené cyklistické kriterium a mohou tak pravidelně závodit a testovat svoji výkonnost. A díky rozměrům asfaltového oválu tak mohou společně startovat junioři, ženy a muži.

Loni jsme jako 4. závod seriálu zařadili klasiku na kostkách Pave Tour Milovice. Tento závod na 120km v bývalém vojenském prostoru Milovice se osvědčil, a tak pokračujeme i v letošním roce. Navíc nejlepším borcům tento závod nadělí dvojnásobné body do seriálu GLP. To by mělo trochu zamíchat pořadím v bitvě o žlutý dres lídra Giant Ligy 2017.

Další novinkou budou tři starty v Táboře. Sportovní areál Komora a pořadatelé z ČEZ cyklo teamu Tábor, kteří jsou známí hlavně pořádáním Světového poháru v cyklokrosu, Mistrovstvím světa a v letošním roce i Mistrovstvím Evropy, tak zařadili i jejich tři kriterijní závody do seriálu Giant Ligy 2017. I to by opět mohlo více zdramatizovat souboj o žlutý dres.

Samozřejmostí je i série závodů pro licencované mladší a starší žáky pod názvem „ Il sano cup“. Tento seriál pokračuje hlavně na základě výjimečné spolupráce s klubem AC Sparta Praha. Kategorie mládežníků tak bude mít svůj vložený start na Rapidu před hlavním závodem. Klub AC Sparta Praha si vzal pod svá křídla vložený závod a pořadatelský klub SK RAPID Cyklistika takovou pomoc samozřejmě vítá.

Giant Liga 2017 tak to je tradiční soutěž aktivity „Bageterie Boulevard prestige“. Pro jezdce nad 40 let je připraven „NaCesty.cz cup“ a vítěz si opět užije tréninkový pobyt na Mallorce. Kategorie juniorů v letošním roce bude soutěžit o bílý dres „Vittoria cup“. A ženy budou soutěžit o „LIV - Sýkora - sportswear cup“. Lídr seriálu se pak oblékne do žlutého dresu.

GIANT LIGA 2017 a pořadatelé budou v letošním roce organizovat i náborové závody pro děti v kategoriích od 2 -12 let. Znovu se tak rozjede tradiční HERVIS dětská TOUR složená ze 6 závodů, v Plzni v areálu Rapid a dalších městech. Pro vítěze je připraven dres nejlepšího závodníka, který se nedá koupit, ale jen vyhrát.