Zpět na úvod / Tisková zpráva - GIANT LIGA PLZEŇ 2018

Tisková zpráva - GIANT LIGA PLZEŇ 2018

aaa-2.jpg

Speciální poděkování patří panu Ing. Stelzerovi, že můžeme na jeho soukromých pozemcích ve sportovním areálu RAPID ještě do konce roku 2018 sportovat.

 

TISKOVÁ ZPRÁVA GIANT LIGA PLZEŇ 2018

 

9.4.2018

 

Music club House of Blues

 

Speciální poděkování patří panu Ing. Stelzerovi, že můžeme na jeho soukromých pozemcích ve sportovním areálu RAPID ještě do konce roku 2018 sportovat. Bez dobré vůle by to opravdu nešlo a vážíme si toho.

 

Giant Liga v Plzni bude pokračovat 17. ročníkem a startuje již ve středu 11.4. od 17:30 hod prvním závodem GP LED Distribution. Giant Liga startuje nejen ve sportovním areálu Rapid na Doubravce, ale i třikrát v Táboře ve sportovním  areálu Komora a po jednom závodě v  Milovicích a v Novém Boru (kriterium k 50. výročí mezinárodního cyklistického etapového závodu

 

Tour de Bohemia).

 

17. ročník GLP2018 bude letos opět rozložen do šesti měsíců a 17. závodů. Cyklisté tak budou mít od dubna do září nejen v Plzni na Rapidu připravené cyklistické kriterium a mohou tak pravidelně závodit a testovat svoji výkonnost, třeba před MČR, které po letech zavítá do Plzně a Karlových Varů. A díky rozměrům jedinečného asfaltového oválu v Plzni na Rapidu, tak mohou společně startovat junioři, ženy a muži.

 

Předloni jsme jako 4. závod seriálu zařadili klasiku na kostkách Pave Tour Milovice. Tento závod na 120km v bývalém vojenském prostoru Milovice se osvědčil, a tak pokračujeme i v letošním roce. Navíc nejlepším borcům tento závod nadělí dvojnásobné body do seriálu GLP. To by mělo trochu zamíchat pořadím v bitvě o žlutý dres lídra Giant Ligy 2018.

 

Další osvědčenou jistotou budou tři starty v Táboře. Sportovní areál Komora a pořadatelé z ČEZ cyklo teamu Tábor, kteří jsou známí hlavně pořádáním Světového poháru v cyklokrosu, Mistrovstvím světa a v loňském roce i Mistrovstvím Evropy, tak zařadili i jejich tři kriterijní závody do seriálu Giant Ligy 2018. I to by opět mohlo více zdramatizovat souboj o žlutý dres.

 

Samozřejmostí je i série závodů pro licencované mladší a starší žáky pod názvem „ Il sano Cup“. Tento seriál pokračuje hlavně na základě výjimečné spolupráce s klubem AC Sparta Praha. Kategorie mládežníků tak bude mít svůj vložený start, před každým závodem Giant Ligy na Rapidu. Klub AC Sparta Praha si vzal pod svá křídla vložený závod a pořadatelský klub SK RAPID Cyklistika takovou pomoc samozřejmě vítá. Bude to přínos hlavně pro domácí „plzeňské“ kluby, které nebudou muset za závody jezdit moc daleko.

 

Giant Liga 2018 tak to je tradiční soutěž aktivity „Bageterie Boulevard prestige“. Pro jezdce nad 40 let je připraven „NaCesty.cz Cup“ a vítěz si opět užije tréninkový pobyt na Mallorce. Kategorie juniorů v letošním roce bude soutěžit o bílý dres „Vittoria Cup“. A ženy budou soutěžit o „LIV - SWEEP - Cup“. Lídr seriálu se pak oblékne do zbrusu nového žlutého dresu SWEEP.

 

GIANT LIGA 2018 a pořadatelé budou v letošním roce organizovat i náborové závody pro děti v kategoriích od 2 -12 let. Znovu se tak rozjede tradiční HERVIS dětská TOUR složená ze 6 závodů, v Plzni v areálu Rapid a dalších městech. Pro vítěze je připraven dres nejlepšího závodníka, který se nedá koupit, ale jen vyhrát.

 

Jan Kotal

 

Kalendář a propozice na webu akce

 

www.giantliga.cz

 

http://giantliga.cz/detska-tour.htm