Zpět na úvod / ODVETA Grand Prix Plzeňského Deníku pro Aloise Kaňkovského

ODVETA Grand Prix Plzeňského Deníku pro Aloise Kaňkovského

stupne-elita-zelinka-dostal-kankovsky-nesveda-rabon.jpg

stejně jako v loňském roce si pro triumf dospurtoval exmistr světa Kaňkovský !

GIANT LIGA 2010

 

ODVETA

 

Grand Prix Plzeňského Deníku

29. září 2010

 

Odveta po roce opět pro exmistra světa Aloise Kaňkovského

 

GIANT LIGA – ODVETA Grand Prix Plzeňského Deníku ve hvězdném obsazení v čele s  Jiřím Ježkem, Františkem Raboněm a novopečeným mistrem republiky z časovky dvojic Stanislavem Kozubkem (PSK Whirlpool Author). Již tak nabité startovní pole doplnili dráhoví reprezentanti pražské Dukly exmistr světa Alois Kaňkovský a mistr Evropy Jan Dostál.

 

Spíše cyklokrosové počasí, které se alespoň v západních Čechách umoudřilo, tak vládlo nad sportovním areálem SKP RAPID. Necelých jedenáct stupňů a 70 jezdců na startu to byla ODVETA po seriálu GIANT liga.  

 

Ostré tempo se rozjelo hned od startu, ale peloton se tentokrát držel stále pohromadě. Prémie vypisované během závodu držely jezdce ve vysokém tempu, z kterého se jednotlivcům nedařilo ujíždět. Navíc týmy s početní převahou (Dukla a Sparta) nechtěli nechat nikoho poodskočit, neb o vítězi a finanční odměně rozhodoval až závěrečný spurt. To vyhovovalo právě Františku Raboňovi (výběr ČR), který bral závod jako kvalitní rozjetí a zkoušel se právě na jednotlivých prémiích. Reprezentace Dukly vzala „odvetu“ opravdu velice prestižně a jakýkoliv únik během několika kol dokázala vymazat. V úniku se divákům na chvilku předvedl i mistr republiky z časovky dvojic Stanislav Kozubek společně s Martinem Hebíkem (oba PSK Whirlpool Author), ale i tato dvojice byla pohlcena silným pelotonem.

 

Do závěrečného spurtu tak Dukla měla v záloze hned tři vynikající spurtéry. Milana Kadlece, Jana Dostála a Aloise Kaňkovského. V posledních třech kolech už dukláci nepustili nikoho na špic a drželi vysoké tempo až do koncovky.  Ta měla naprosto stejný scénář jako před rokem. Pro první místo si dospurtoval zcela zaslouženě exmistr světa Kaňkovský, stříbro bral jeho stájový kolega Dostál a bronz jako loni Jiří Nesveda (AC Sparta Praha). Skvělé čtvrté místo bez podpory týmu obsadil František Raboň (výběr ČR).

 

 

ODVETA GP Plzeňského Deníku 29. září 2010

Čas vítěze: 1:11.03 h 55 km

1. místo         Alois Kaňkovský (ASC Dukla Praha)

2. místo         Jan Dostál (ASC Dukla Praha)

3. místo         Jiří Nesveda            (AC Sparta Praha)                      

4. místo         František Raboň (výběr ČR)

5. místo         Ondřej Zelinka

 

Junioři

1. místo         Martin Rabovský (TJ ZČE Cyklistika Plzeň)                           

2. místo         Petr Vakoč (Dukla Praha)          

3. místo         Michal Rubáš (TJ ZČE Cyklistika Plzeň)

František Raboň Marek Mixa a Karel Kopr Pavel Šturm Fratišek Raboň (výběr ČR)
František Raboň Marek Mixa a Karel Kopr Pavel Šturm Fratišek Raboň (výběr ČR)