Zpět na úvod / Grand Prix Progress sportswear na Lipně s Jardou Kulhavým

Grand Prix Progress sportswear na Lipně s Jardou Kulhavým

logo-giant-liga-12-13.jpg

První start Jaroslava Kulhavého v Čechách po olympijském zlatu bude kriterium na Lipně

GIANT LIGA 2012

GP Progress sportswear

 

Olympijský vítěz Kulhavý pojede kriterium na Lipně

 

GIANT LIGA 2012 – šestnáctý díl kriterijního seriálu Grand Prix Progress Sportswear pokračuje v neděli 26. srpna od 13:00 hod na Lipně.

Přesně dva týdny po triumfálním zisku olympijského zlata nastoupí král bikerů Jaroslav Kulhavý k prvnímu závodu na české půdě. V neděli ve 13,00 se postaví na start šedesátikilometrového Progress sportswear kritéria Lipno, které je součástí Giant ligy.

Jeho soupeři budou šestinásobný vítěz série Jiří Nesveda ze Sparty, cyklokrosový  mistr světa Zdeněk Mlynář (Focus team Znojmo) a další špičkoví čeští silničáři. „Jára to bere vážně jako ostrý trénink. Ale na kolo půjde ještě i po tom ten samý den, připravuje se přece na mistrovství světa,“ zavelel mu jeho trenér Viktor Zapletal, tentokrát z paralympijského Londýna.

Titul mistra světa obhajuje český biker začátkem září v rakouském bikovém ráji Saalfeldenu. Kulhavý se ale i před olympijským závodem rozjížděl zostra na silnici, když absolvoval dvě a půl etapy kvalitního tuzemského závodu Vysočina. I nadále uvažuje o silničářské budoucnosti v Pro Tour.

Ve víru společenských povinností po Hrách si Kulhavý zlomil prostřední prst na noze, ale už zase pilně jezdí na kole a trénuje. „Mám to zafixované a je to den ode dne lepší,“ vzkázal.

Jeho nedělní start bude vyvrcholením Lipno Sport festivalu a velkou událostí. Před startem se v exhibiční jízdě ukáží i další olympijští vítězové Kateřina Neumannová, Roman Šebrle nebo Aleš Valenta.

 

V dresu lídra seriálu se představí Martin Boubal (VC Ratisnona Regensburg). V puntíkovaném dresu nejaktivnějšího jezdce pak Tomáš Holub (AC Sparta Praha).

 

 

Kategorie děti nábor startují již od 10:30 hod. Závod mládežnických kategorií je součástí „Cycling talent projektu“ Radomíra Šimůnka.