Zpět na úvod / Grand Prix NaCesty.cz a 42. ročník Mezinárodní trofej

Grand Prix NaCesty.cz a 42. ročník Mezinárodní trofej

gl-2013-8.jpg

Dva dny cyklistiky v Západních Čechách (Plzeň – Těškov)

GP NaCesty.cz a 42. ročník Mezinárodní trofej


Dva dny cyklistiky v Západních Čechách (Plzeň – Těškov)


GIANT LIGA 2013 – devátý díl seriálu startuje v pátek odpoledne ve sportovní areálu SKP RAPID na Doubravce od 17:30 hod.


Na startu Grand Prix NaCesty.cz bude i Mistr světa horských kol kategorie (U23) Ondřej Cink (Multivan-Merida).


Vedle Cinka bude na startu i druhý vicemistr republiky z časovky jednotlivců Tomáš Okrouhlický (AC Sparta Praha). Okrouhlický se navíc představí i v puntíkovaném dresu aktivity.  Ve žlutém dresu lídra seriálu startuje jeho stájový kolega Jiří Nesveda (AC Sparta Praha).


Zajímavostí devátého dílu Grand Prix NaCesty.cz krom pátečního startu, bude i bodování. Na jezdce čeká bodovací závod navíc s bodovým ohodnocením v průjezdech v každém kole. Očekáváme proto velice rychlý závod.



Druhý den v sobotu 29. června pak ve 14.00 hodin odstartuje 10. díl GIANT LIGY 2013, a to tradiční cyklistická Mezinárodní trofej na novém 6 km dlouhém okruhu v Těškově (12 km od Rokycan).


Tradiční Trofej se přesouvá z náměstí v Rokycanech na klasický uzavřený silniční okruh mezi Těškovem a Holoubkovem. Tento přehledný okruh kopíruje částečně zimní lyžařské tratě ve Ski areálu Těškov. Trať s mírným stoupáním a spurtem do kopce dokáže prověřit výkonnost závodníků.


Cyklisté si pak do celkového bodování seriálu GIANT LIGY připíší dvojnásobné body.


Od 16:30 hod také pokračuje i Dětská McDonald’s TOUR v Těškově u Rokycan. Děti ve věkových kategoriích 6 – 12 let si tak budou moci zasportovat na zkráceném okruhu, který bude spíše pro horská kola a bude připraven přímo v obci Těškov. Děti neplatí startovné.


Vítězové obdrží unikátní dres vyrobený firmou cyklodresy Sýkora.