Zpět na úvod / Grand Prix kovovýroba MONT

Grand Prix kovovýroba MONT

dsc-0294.jpg

Účast ve čtvrtém dílu Giant ligy již potvrdili dráhaři Dukly Praha v čele s nejaktivnějším jezdcem Markem Mixou, který má v držení puntíkatý dres.

GIANT LIGA Plzeň 2009

 

GP Kovovýroba MONT

 

V Plzni bude předávat ceny Raboň (Columbia Highroad)

 

Giant ligu odstartuje již od 16:00 hod dětská Bagmaster TOUR - Nadace ČEZ, kde si děti ve věkových kategoriích 6 – 12 let mohou vyzkoušet závod na kolech a koloběžkách. Náborový závod je určen všem dětem, které mají chuť si zasportovat. Děti neplatí startovné a pro první tři v každé kategorii jsou připraveny věcné ceny od sponzorů náborové akce.

 

GIANT LIGA Plzeň – město Plzeň přivítá cyklistickou Elitu, která se sejde ve sportovním areálu SKP RAPID na Doubravce.

Tentokrát bude opravdu zajímavé sledovat, zda budou lepší silničáři, dráhaři, cyklokrosaři nebo bikeři.

Do Plzně se totiž chystá i bývalý vynikající časovkář Petr Cirkl (Hrinkow), jenž se již několik let věnuje pouze horským kolům. Účast ve čtvrtém dílu Giant ligy již potvrdili dráhaři Dukly Praha v čele s nejaktivnějším jezdcem Markem Mixou, který má v držení puntíkatý dres.


Čest cyklokrosařů budou hájit naši reprezentanti Kamil Ausbuher (Prodoli racing team) a Martin Zlámalík se svým stájovým kolegou maratoncem Ivanem Rybaříkem (oba Volvo Auto Hase). Za bikery se postaví na start Václav Hlaváč (Halfords Apache Team).


Očekává se útok jezdců Sparty pod vedením zkušeného Richarda Faltuse na vedoucího jezdce seriálu Josefa Soukupa (CK Kolokrám.cz – Svijany), který má v držení žlutý dres lídra seriálu.


Pokud se vyplní i předpověď hydrometeorologů, tak nás vedle kvalitní sportovní podívané čeká i bouřka a prudké ochlazení. Jezdci tak budou mít možnost aspoň využít sprchy s teplou vodou přímo ve sportovním areálu.


Specialitou závodu bude systém bodování, kde jezdci budou bodovat v jednotlivých průjezdech a první dva na pásce si připíší dva a jeden bod. Tento systém bodování bude držet peloton v maximálním tempu. V posledním kole si navíc jezdci rozdělí       5, 3, 2 a 1bod


Diváci a fanoušci cyklistiky si mohou tipnout čas vítěze přímo v areálu Rapidu a těšit se na cenu pro nejlepšího „tipaře“ GIANT LIGY. Samotný závod pak mají možnost sledovat v naprosté pohodě z jednoho místa (doporučujeme deštník a teplé prádlo).
J

 

 

Jan Kotal

Video k události

K videu je přiložen komentář - ukaž.

dětská TOUR