Zpět na úvod / Grand Prix InoxLED a triumf Jana Vastla (Bianchi Contervail)

Grand Prix InoxLED a triumf Jana Vastla (Bianchi Contervail)

oslava-vastl.jpg

Jan Vastl (Bianchi Contervail) triumfoval v Plzni na Grand Prix

Grand Prix InoxLED

13. dubna 2016

V Plzni na Grand Prix triumfoval Jan Vastl

První díl GIANT LIGY přilákal do Plzně na start hvězdy domácího pelotonu. Sportovní areál SK Rapid Plzeň tak zazářil ve hvězdně obsazené Grand Prix, kterou tentokrát ovládl mladík Jan Vastl v barvách italské stáje (Bianchi Contervail).

 

 

Úvodní podnik GIANT LIGY vyšperkoval svou účastí zlatý paralympionik a mistr světa Jiří Ježek (Team Dukla Praha) spolu s dalším mistrem světa paralympionikem Jiřím Bouškou (LAWI Author Team).

 

Do Plzně přijel i dráhový medailista Jiří Hochmann nově v barvách týmu NejlevnejsiPNEU.cz. Jeho manželka Lucie Hochmann vyhrála závod vypsaný pro kategorii žen.

 

Ve skvělé formě se předvedl i junior Tomáš Čapek, který startoval o víkendu na juniorském Paris-Roubaix. Právě tento borec by si vedl bodově dobře i v kategorii ELite, kde by mu to vyneslo slušné 5. místo.

 

 

Cyklistická sezona v Plzni se tak rozjela ve velkém stylu. Peloton se držel pohromadě pouze do 6. km, kdy odskočila čtyřčlenná skupina jezdců v čele s juniorem Tomášem Čapkem (Dukla Praha), Petrem Klabouchem (Velo club Cirkl České Budějovice) a dvojicí Tomáš Holub (AC Sparta Praha) a Martin Hačecký (Dukla Praha). Čtveřice vydržela před pelotonem kroužit dalších 5 km. To stačilo juniorům Čapkovi a Klabouchovi, aby nasbírali dostatečný počet bodů do celkového bodování a zajistili si tak stupně ve své kategorii.

 

Prvenství na pásce a sbírání bodů v každém kole však tentokrát nejvíce vyhovovalo závodníkovi italské stáje (Bianchi Contervail) Janu Vastlovi. Český reprezentant využil situace a krátkými úniky nenápadně sbíral důležité body.

 

 

Než se vzpamatovala část jezdců jedoucí na celkovou klasifikaci, měl Vastl dostatečný počet bodů, které jen hájil a zvyšoval před ostatními jezdci.

 

S druhým místem se tak musel spokojit předloňský vítěz seriálu Tomáš Holub (AC Sparta Praha). Smůlu ke konci závodu v boji o třetí příčku měl právě Jiří Hochmann (NejlevnejsiPNEU.cz), kterého defekt odsunul na nepopulární čtvrtou příčku celkového bodování.

 

Nejaktivnějším jezdcem se stal Jan Rajchart (Česká Spořitelna - Accolade). Ženám kralovala Lucie Hochmann (Dukla Praha), juniory vyhrál Tomáš Čapek (Dukla Praha) a kategorii Masters jezdce nad 40 let Petr Cirkl (Veloclub Cirkl České Budějovice).

 

 

Jiří Nesveda v cíli: „Nejelo se mi dobře. Makal jsem tedy na Tomáše Holuba. “

 

Jan Vastl v cíli: „Viděl jsem, že soupeři na tom nejsou nejlépe, a když jsem slyšel bodový stav, opřel jsem se do toho. Mám před Italským pohárem a cítím se dobře. Pak mě čeká svěťák v Austrálii.“

 

 

GP InoxLED 13. dubna 2016

Čas vítěze: 1:08.45 h 55km

1. místo Jan Vastl (Bianchi Contervail) 19b

2. místo Tomáš Holub (AC Sparta Praha) 16b

3. místo Tomáš Okrouhlický (LAWI Author Team) 16b

4. místo Jiří Hochmann (NejlevnejsiPNEU.cz) 15b

5. místo Jan Rajchart (Česká Spořitelna – Accolade) 7b

6. místo Jakub Honzík (AC Sparta Praha) 6b

7. místo Milan Kadlec (Dukla Praha) 4b

8. místo Jan Ryba (AC Sparta Praha) 4b

 

Vittoria Cup Juniorů

1. místo Tomáš Čapek (Dukla Praha) 13b

2. místo Petr Klabouch (Velo club Cirkl České Budějovice) 9b

3. místo Jonáš Březina (MS Bike Academy) 5b

 

Bageterie Boulevard prestige (soutěž aktivity)

1. místo Jan Rajchart (Česká Spořitelna – Accolade) 6b

 

LIV Sýkora sportswear CUP (ženy)

1. místo Lucie Hochmann (Dukla Praha

2. místo Barbora Průdková (Dukla Praha)

3. místo Barbora Džerengová (Dukla Praha)

 

NaCesty.cz CUP (jezdci Masters nad 40let)

1. místo Petr Cirkl (Veloclub Cirkl České Budějovice) 1b

2. místo Zdeněk Rubáš (AC Sparta Praha) 1b

3. místo Jan Bryxi (GIANT cycling team)

Video k události