Zpět na úvod / František Raboň bude startovat v Plzni

František Raboň bude startovat v Plzni

rabon-3.jpg

Přesně po roce a poprvé v Čechách se představí fanouškům cyklistiky „Mistr prologů“ František Raboň (Columbia Highroad).

GIANT LIGA Plzeň 2009

 

Raboň bude startovat v Plzni

 

GIANT LIGA Plzeň – Přesně po roce a poprvé v Čechách se představí fanouškům cyklistiky „Mistr prologů“ František Raboň (Columbia Highroad). Vynikající časovkář Raboň se předvedl ve skvělé formě hlavně na TdR (ve Švýcarsku), kde se dvakrát vyšvihl na stupně vítězů a jednou dospurtoval druhý za  jedním z nejlepších spurtérů současnosti Oscarem Freirem (Rabobank).


Třetí díl Giant Ligy Grand Prix Šilhavý-RAMALA tak bude opravdovou lahůdkou pro diváky i závodníky.


Na startu v Plzni ve středu 13. května od 17:30 hod bude vedle Františka Raboně i  paralympijský vítěz a mistr světa UCI Jiří Ježek (Duratec Team) dále pak uzdravený cyklokrosový reprezentant Kamil Ausbuher (Prodoli racing team). Do pelotonu se vrací i Pavel Zerzan (ČS MTB Team). Přihlášeni jsou i cyklokrosaři Budvaru Tábor, kteří berou rychlá kriteria jako dobrou přípravu na cyklokrosovou sezonu.


V puntíkatém dresu nejaktivnějšího jezdce uvidíme Marka Mixu (ASC Dukla Praha).

Ve žlutém dresu lídra seriálu se představí Tomáš Hrubý (AC Sparta Praha) a ten jej bude střežit před Josefem Soukupem (CK Kolokrám.cz - Svijany), který vyhrál o víkendu prestižní Mamut Tour v Přerově.


Specialitou závodu bude tentokrát systém bodování, neb jezdci budou bodovat i v jednotlivých průjezdech, kde si vždy první na pásce připíše jeden bod. Tato novinka by měla peloton držet v maximálním tempu.


Diváci a fanoušci cyklistiky si mohou tipnout čas vítěze přímo v areálu Rapidu a těšit se na cenu pro nejlepšího „tipaře“ GIANT LIGY. Samotný závod pak mají možnost sledovat v naprosté pohodě z jednoho místa.


Samozřejmostí je i připravená autogramiáda Františka Raboně, kterému byla věnována obálka časopisu 53X11.

 

 

 

Jan Kotal

Video k události