Zpět na úvod / Dnes proběhla tiskovka před startem 19. ročníku GIANT LIGY PLZEŇ 2020

Dnes proběhla tiskovka před startem 19. ročníku GIANT LIGY PLZEŇ 2020

dresy-pro-lidry-kategorii-kde-jeste-dosycha-barva-a-desinfekce.jpg

Do startu GIANT LIGY PLZEŇ 2020 zbývá pět dnů

 

TISKOVÁ ZPRÁVA GIANT LIGA PLZEŇ 2020

Dne: 20.8.2020

Místo: Klub Malých Pivovarů


I v letošním roce patří poděkování panu Ing. Stelzerovi, že můžeme na jeho soukromých pozemcích ve sportovním areálu SK RAPID PLZEŇ ještě sportovat za rozumný nájem.


Giant Liga v Plzni bude pokračovat 19. ročníkem a startuje po 18 letech netradičně v úterý až 25.8 od 17:30 hod prvním závodem GP EFISAN .

Giant Liga po COVID-19 startuje nejen ve sportovním areálu Rapid na Doubravce, ale i v centru města Hradce Králové v neděli 6.9.2020.

19. ročník GLP2020 se letos skládá z pěti jednotlivých závodů, z kterých vyjde i celkový vítěz letošního ročníku. Cyklisté tak budou mít možnost vyniknout v jednotlivých dílech, ale i v celkovém hodnocení. Mohou na sebe upozornit jednotlivci jak v kategorii juniorů, tak žen, mužů elite i masters. Pro každou kategorii je připraven dres lídra.


I Letos, stejně tak jako v ostatních letech bude připraven dres pro nejaktivnějšího jezdce závodu. Díky rozměrům jedinečného asfaltového oválu v Plzni na Rapidu, tak mohou společně startovat junioři, ženy a muži. Kde pak ženy nově mají cíl ve 44., masters v 51. a junioři společně s muži v 55. okruhu.


Novinkou bude zařazení městského kritéria v Hradci Králové, kde nejlepším borcům tento závod nadělí dvojnásobné body do seriálu GLP. To by mělo trochu zamíchat pořadím v bitvě o žlutý dres lídra Giant Ligy 2020.


Giant Liga 2020 tak to je již tradiční soutěž aktivity o puntíkovaný dres „Bageterie Boulevard prestige“. Pro jezdce nad 40 let je připraven „NaCesty.cz Cup“ a vítěz si opět užije tréninkový pobyt na Mallorce. Kategorie juniorů v letošním roce bude soutěžit o bílý dres „BAUHAUS Cup“. A ženy budou soutěžit o „LIV- BOHEMIA SEKT Cup“. Lídr seriálu se pak oblékne do zbrusu nového limitovaného dresu SWEEP.


Před finálovým závodem 15. září navíc proběhne na Rapidu i silniční mistrovství Plzeňského kraje pro kategorie žáků, kadetů a juniorů.

 

Kalendář a propozice na webu akce

www.giantliga.cz

 

TZ TZ TZ TZ
TZ TZ TZ TZ