Zpět na úvod / #7 Táborské okruhy

#7 Táborské okruhy

glp-2018-7-taborske-okruhy-w.jpg

Další díl GIANT LIGY 2018 pokračuje v Táboře sportovní areál Komora

Již příští středu 16. května se v areálu Komora v Táboře koná druhý díl osmého ročníku série populárních cyklistických kritérií TÁBORSKÉ OKRUHY - Velká cena ČEZ.

Před hlavními kategoriemi odstartuje jako náborový závod pro děti a mládež, a to cyklistická soutěž škol – Hledá se mistr světa v cyklokrosu!, určená pro žáky 6., 7., 8. a 9. tříd. Tyto závody na 3 – 5 okruhů jsou určeny pro všechny příchozí děti a jedou se na horském kole. Boduje 30 žáků v každé kategorii. Body každého závodníka a započítávají do soutěže škol, počet žáků jedné školy není omezen. Závod škol začíná v 16:30 hodin.

Po závodě škol je letos nově zařazen závod starších žáků a kadetů na 20 okruhů, který startuje v 17:05 hodin. Společně s touto kategorií bude startovat také kategorie žen. Starší žáci odstartují s 20vteřinovým předstihem před kadety a ženami. Starší žáci a kadeti startují jako jedna kategorie a budou jako jedna kategorie také vyhlašováni. Kategorie ženy bude vyhlášena zvlášť. První tři nejlepší závodníci kategorie žáci a kadeti obdrží finanční ceny, stejně jako ženy, muži a junioři.

Start závodu kategorií muži a junioři na 50 okruhů je v 17:40 hodin. Jak v závodě na 20 okruhů, tak v závodě na 50 okruhů se boduje každý průjezd 2 a 1 bodem, každý pátý okruh pak 5, 3, 2 a 1 bod a poslední okruh se boduje dvojnásobně. O napětí tedy bude postaráno až do konce závodu.

Závod se pojede za účasti předních českých cyklistů a bude natáčen internetovou televizí. Komentování se opět ujme zkušený moderátor Robert Skála. Další novinkou letošního ročníku bude oboustranná světelná tabule umístěná pod cílovou bránou, která zprostředkuje základní informace o průběhu závodu (počet zbývajících okruhů, průběžné pořadí, pořadí jednotlivých bodování, celkové výsledky) pro diváky i závodníky.

Závody pro kategorie muži, ženy a junioři jsou opět zařazeny do seriálu Giant Liga.

Další informace naleznete v propozicích závodu na www.cyklokros.cz.

K závodu se prosím přihlašujte online na www.cyklokros.cz/prihlasky, nejpozději den před závodem. V den závodu bude již online registrace uzavřena. Je možné se přihlásit také na místě, ovšem za zvýšené startovné.

Těšíme se na Vaši účast!

Markéta Poslušná