Zpět na úvod / #4 Grand Prix DURATEC a triumf pro Martina Boubala (CT WEBER)

#4 Grand Prix DURATEC a triumf pro Martina Boubala (CT WEBER)

dsc-5745.jpg

Martin Boubal nakonec odrazil útok Denise Rugovace a mohl se tak v Plzni po čase zase radovat ze zaslouženého vítězství. Na třetím místě pak dojel cyklista z německého týmu (rad-net-Rose Team) Henri UHLIG

 

Grand Prix DURATEC

8. září 2020


Grand Prix DURATEC v Plzni vyhrál Martin Boubal


Čtvrtý díl GIANT LIGY v Plzni na Rapidu se jel opět za pěkného letního počasí a diváci i závodníci si tak mohli dopřát hřejivé paprsky zářijového sluníčka.


Do Plzně na kriterium dorazil vedle Jana Rajcharta (Ethic sport cycling team), i nestor české silničářské skupiny Jakub Svoboda (CK KOLOKRÁM.cz). Tenhle závodník, který již brzy ráno vyrážel ze svého „kolokrámnického sídla“ z Kamenického Šenova na pracovní cestu, kterou obvykle v úterý zakončí kriteriem v Plzni…tak tenhle zkušený borec si tentokrát nechal svoje závodní „střevíce“ doma. Ještěže někteří diváci na Rapidu přijedou na svých vymazlených strojích skouknout, jak se jiní „gumují“ za bodíky při kritériu, a tak jeden z diváků, bývalý závodník Martin Pečenka alias kovboj, půjčil Kubovi svoje MTB tretry. Byl totiž se svými střevíci o velikosti 46,5 nejblíže požadované velikosti 44. Výměna proběhla a Jakub Svoboda mohl opět zakončit pracovní den dalším závodem v Plzni na Rapidu.


A jelo se hned od startu, jelikož do Plzně přijeli i cyklisté z Německa, kteří obsadili kategorii junioři, ženy a Elite. V bodovacích spurtech tak byl ze začátku velmi aktivní dráhař Denis Rugovac (AC Sparta Praha), kterému skvěle sekundovala dvojice Martin Boubal (CT Weber) a Henri Uhlig (rad.net – Rose Team).


V závodě byli opět velice aktivní i junioři z domácího týmu Roman Kreuziger Cycling Academy a z německého týmu (RSV Team Hoeb.ike) mladík Kasnya Luca, který dokázal nasbírat neuvěřitelných 14b, což by mu v kategorii Elite stačilo na 3. místo celkového hodnocení.


Kriterium ale tentokrát perfektně ovládl tým CT WEBER, který do Plzně přijel v kompletní sestavě a připravili tak Martinu Boubalovi pozici jak do spurta, tak do úniku. Martin Boubal nakonec nasbíral 26b a mohl se tak radovat ze zaslouženého vítězství.


V soutěži aktivity Bageterie Boulevard prestige jsme se opět mohli těšit na Oldřicha Novotného vs. Jana Šubrta (Cyklo Atom). A právě Šubrt tentokrát o jediný bod vyhrál a oblékl se znovu do puntíků.


Ženám kralovala novopečená mistryně republiky Jarmila Machačová (Team Dukla Praha), která v nabité konkurenci dokázala sebrat ve spurtu hned dva body. Kategorii Masters jezdce nad 40 let vyhrál Petr Kilian (Trisport RAPID).


Martin Boubal v cíli: „Bylo to vlastně jako za mlada, pokusili jsme se v Plzni vyhrát a vyšlo to, rozhodne tak poslední závod příští týden“.


Další díl Giant Ligy 2020 pokračuje 8. září v Plzni na Rapidu

GP DURATEC 8. září 2020

Místo konání: sportovní areál SK RAPID PLZEŇ

čas: 1:22:36

60km

Pořadí

St. Č.

Jméno a příjmení

Oddíl

Kat.

body

Rank

Race no.

Name and Surname

Team

Cat.

points

1

36

Martin BOUBAL

CT WEBER

EL

26

2

31

Denis Rugovac

AC Sparta Praha

EL

17

3

13

Henri UHLIG

rad-net-Rose Team

EL

12

4

8

Vojtěch MODLITBA

CK Příbram Fany Gastro

EL

10

5

12

Jan ŠUBRT

CYKLO ATOM

U23

7

6

16

Oldřich NOVOTNÝ

CT WEBER

EL

6

7

5

Michal GREGUŠ

SportRaces Cycling Team

EL

6

8

19

Lukáš RUNT

SportRaces Cycling Team

U23

5

9

30

Martin SLANÍK

LAPIERRE SWEEP

EL

4

10

22

Tomáš Dudek

VIPRO

EL

4

11

10

Petr Mirovský

Lawi Stars - Giant

EL

3

12

24

Tomáš HOLUB

Roman Kreuziger Cycling Academy

EL

2

13

1

Tomáš HRUBÝ

CT WEBER

EL

2

14

28

Lukáš VÁCLAVÍK

MTB SPARTAK VRCHLABÍ

EL

1