Zpět na úvod / #10 Velká cena Hradce Králové

#10 Velká cena Hradce Králové

img-1845.jpg

Nenechte si ujít tradiční cyklistický závod Velkou cenu Hradce Králové. Tento tradiční závod, který se koná již od roku 1964, nabídne i v letošním roce kromě profesionálního cyklistického a běžeckého závodu i netradiční cyklistické disciplíny spojené s bohatým doprovodným programem pro děti.

Velká cena Hradce Králové 2023

Startujeme 10. září 20223

HRADEC KRÁLOVÉ BUDE OPĚT ŽÍT CYKLISTIKOU

Nenechte si ujít tradiční cyklistický závod Velkou cenu Hradce Králové. Tento tradiční závod, který se koná již od roku 1964, nabídne i v letošním roce kromě profesionálního cyklistického a běžeckého závodu i netradiční cyklistické disciplíny spojené s bohatým doprovodným programem pro děti.

REGISTRACE SPUŠTĚNA
ZÁVODIT SE BUDE NA KOLE, NA KOLOBĚŽCE I V BĚHU

Celá akce odstartuje 10. září 2023 v 11.15 hodin na Masarykově náměstí. I letos představí v rámci cyklistického hlavního závodu v kategorii muži ELITE a muži HOBBY nejlepší české týmy v čele s domácím týmem Rafkarna IDEA Cycling. Již tradičně se bude v rámci Českého poháru závodit na koloběžkách.

Novinkou letošního ročníku je běžecký závod Hradecká pětka, která se uskuteční na městském okruhu Velké ceny Hradce Králové. Kromě závodu jednotlivců na 5 km se účastníci mohou těšit i na týmové štafety 4x1,2 km a závody pro děti na 1,2 km.

DĚTSKÝ DEN NA VELKÉ CENĚ HRADCE KRÁLOVÉ

Pro malé i větší bude připraveno odpoledne plné zábavy i poznávání. Dětský program odstartuje dětský běžecký závod v 11:15 na 1,2 km. Odpoledne pak budou děti moci vyzkoušet atmosféru cyklistického závodu v rámci charitativní jízdy Jezdi a pomáhej s AKCENTOU a ForActiv. V rámci celého dětského dne bude připraveno edukativní odpoledne od Dopravního podniku HK, Policie CR, BESIP a Cyklospeciality HK. Součástí zábavní zóny bude i skákací hrad. Občerstvení pro děti i dospělé bude zajištěno.

Velkým diváckým lákadlem bude vložený exhibiční závod Track stand show s olympionikem Tomášem Bábkem, který letos slavnostně končí svou kariéru profesionálního dráhového cyklisty.

 

Po celou dobu akce bude hudební doprovod a poté závěrečný koncert zprostředkovávat skvělá hradecká skupina Electrophonix.

Vyhlášení závodníci získají hodnotné ceny od značek ALPA, PIRELLI, AKCENTA, HIGH5 v hodnotě 90 000 Kč. 
Finanční ceny pro kategorii MUŽI ELITE jsou vypsány ve výši 13 500 Kč.