Zpět na úvod / Při ODVETĚ slavil vítězství Kaňkovský

Při ODVETĚ slavil vítězství Kaňkovský

dsc-0316.jpg

Nesveda se musel sklonit před rychlíky Dukly Praha - Dostálem a Kaňkovským

GIANT LIGA PLZEŇ 2009

O D V E T A

 

Grand Prix – Plzeňského Deníku

23. září 2009

 

Kaňkovský slavil v Plzni vítězství

 

ODVETA – Grand Prix – Plzeňského Deníku se stala velkou bitvou mezi dráhovými reprezentanty pražské Dukly s jezdci týmu Sparty. Do souboje o stupně vítězů se po nucené pauze vložil i cyklokrosař Kamil Ausbuher (Prodoli). Nesveda byl tentokrát pod obrovským tlakem a nakonec uhájil třetí příčku. Na prémiích byli velice aktivní Kubias s Hebíkem (oba PSK Whirlpool Author).

 

Sportovní areál RAPID v Plzni na Doubravce přivítal devadesátku jezdců, která rozpoutala vysoké tempo hned od startu. První dvě bodování však vyhrál Alois Kaňkovský a soupeřům dal jasně najevo, že si chce z Plzně odvézt na Moravu pouze vítězství. Skvěle mu sekundoval jeho stájový kolega Jan Dostál (oba Dukla). Diváci si tentokrát mohli užít souboje v hromadných spurtech, neb vysoké tempo prakticky nedovolovalo ostatním jezdcům odjíždět z pelotonu.  Jirka Nesveda se snažil, ale tréninkový výpadek byl znát zvláště v soubojích s extra rychlým Kaňkovským. Velice rychle se dokázal uzdravit cyklokrosař Kamil Ausbuher (Prodoli), který se párkrát v bodovačkách vyvezl právě za Kaňkovským.

 

V Plzni na Rapidu jsme mohli ještě vidět zlatého paralympionika Jirku Ježka (ČATHS) a bikera Milana Spěšného (ČS MTB), který se tentokrát zaměřil hlavně na prémiové spurty společně s Jakubem Svobodou (CK kolokrám.cz – Svijany).

 

Do posledního okruhu najížděl s mírným náskokem Milan Kadlec (Dukla) před pelotonem a tento náskok uhájil až do cíle. Na konto si tak připsal dvojnásobné body a vyšvihl se na čtvrté místo před Ausbuhera. Zasloužené vítězství si v Plzni užil dráhový Mistr světa z omnia Alois Kaňkovský a společně s druhým Dostálem řádně osprchovali šampaňským Jirku Nesvedu, který se po bublinkové spršce nemohl dlouho rozkoukat.

 

 

GP Plzeňského Deníku 23. září 2009

Čas vítěze: 1:09.59 h  55km

 

1. místo         Alois Kaňkovský (ASC Dukla Praha)              30b

2. místo         Jan Dostál (ASC Dukla Praha)                         28b

3. místo         Jiří Nesveda (AC Sparta Praha)                       23b

4. místo         Milan Kadlec (ASC Dukla Praha)                    10b

5. místo         Kamil Ausbuher (Prodoli racing team)          10b

6. místo         Ondřej Zelinka (AC Sparta Praha)                     7b

7. místo         Martin Hebík (PSK Whirlpool Author)                 4b