Zpět na úvod / Tour de Brdy vyhrál s přehledem Rostislav Krotký AC SPARTA PRAHA

Tour de Brdy vyhrál s přehledem Rostislav Krotký AC SPARTA PRAHA

tour-de-brdy1952.jpg

Brdy vyhrál rutinér Sparty Praha Rostislav Krotký

67 km dlouhou silniční klasiku ve stylu ,, Paris - Roubaix,, s převýšením přes 1000m vedenou po silnicích a terénech vojenského újezdu . Brzy po startu se do úniku vydala trojice polských závodníků z týmu Felt Chrobry Glogov a Rostislav Krotký. Horskou prémii na 14 km vyhrál Krotký a skupina získala 2 minutový náskok. V hlavním poli začal František Paďour z PSK Whirpool rozjíždět tempo...

 

a náskok se pomalu začal snižovat. Na 43 km na hrázi Padťského rybníku měli uprchlíci pouhých 40 sekund k dobru. Na závodníky čekal technicky náročný úsek po šotolinové cestě, který rozhodl o osudu mnoha závodníků ale jiné zase vrátil do hry o příčky nejvyšší. V úniku měl defekt polský reprezentant Konrad Tomasiak a v hlavním poli měli defekt favorité Tomáš Okrouhlický, Martin Hunal a další. Na výjezdu z Trokavce zůstává na čele dvojice Krotký a polák Bartosz.
Bartosz ve stoupání do Skořic nabírá ztrátu a Rostislav Krotký si 10 km před cílem jede sólově pro vítězný triumf. Pětičlennou skupinu pronásledovatelů do cíle přivádí Adam Homolka z rakouského týmu WSA Wiperbike před Davidem Dvorským z PSK Whirpool , Michalem Keslem CK Příbram a Františkem Paďourem. Nejlepším juniorem se stal Tomáš Kalojíros před Radovanem Doleželem- Kovo Praha a Pavlem Kopeckým - Beroun. Závod žen pro sebe rozhodla sólovou jízdou v závěru Švýcarka Nikole Heinselman team Bigla před Veronikou Bláhovou team Mapei cyklo Kaňkovský a Sandrou Weis - team Bigla.
Závod na horských kolech tradičně vyhrál ultramaratonec Tomáš Kozák. Nejlepším závodníkem v kategorii masters byl Tomáš Janda.