Zpět na úvod / Tiskovka před startem možná posledního 15. ročníku GIANT LIGY PLZEŇ 2016

Tiskovka před startem možná posledního 15. ročníku GIANT LIGY PLZEŇ 2016

liska-kotal-rubas.jpg

Ke konci roku se rozhodne v jaké formě se bude na Rapidu pokračovat

V letošním roce by se mělo definitivně rozhodnout, zda bude 15. ročník cyklistické GIANT LIGY PLZEŇ 2016 poslední, nebo dojde k dohodě a na Rapidu bude silniční cyklistika pokračovat dál.

Majetkové spory pod sportovišti ve sportovním areálu SK RAPID PLZEŇ z části patří soukromému majiteli, který na ně má právo. Vzhledem k jasným požadavkům soukromého vlastníka, a to je buď odprodej, nájemné a následné vrácení pozemků do původního stavu (odstranění staveb atd.). Kvůli těmto okolnostem budeme muset zřejmě sportování na sporných pozemcích opustit. Ano týká se to i cca 300m asfaltové plochy unikátního oválu, který svojí šířkou 8m a celkovou délkou 1050m jen těžko najde v Čechách srovnání.

Samozřejmě nechceme, aby sportovní aktivity na Rapidu úplně zanikly a vzhledem k pozemkům, které naopak vlastní sportovní klub bude tak naše aktivita zřejmě směřována do horské cyklistiky. Již dnes na Rapidu trénují mládežníci MS Bike Academie Milana Spěšného, Author Teamu Stupno pod vedením Jardy Ryby a domácího Rapidu MTB pod vedením Tomáše Holuba. Rýsuje se tak pomalu i seriál závodů horských kol hlavně pro mládež.

15. ročník GLP bude letos opět rozložen do šesti měsíců a 15. závodů. Cyklisté tak budou mít od dubna do září v Plzni na Rapidu připravené cyklistické kriterium a mohou tak pravidelně závodit a testovat svoji výkonnost. A díky rozměrům asfaltového oválu tak mohou společně startovat junioři, ženy a muži. Jednotlivé kategorie pak skončí svůj závod ve 38. ,42. , nebo 50. okruhu.

Novinkou bude 4. závod seriálu. Domluvili jsme se s pořadateli české klasiky na kostkách Pave Tour Milovice. Tento závod na 120km v bývalém vojenském prostoru Milovice nadělí nejlepším borcům dvojnásobné body do seriálu GLP. To by mělo trochu zamíchat pořadím v bitvě o žlutý dres lídra GIANT LIGY PLZEŇ 2016.

Další novinkou bude na základě výjimečné spolupráce s klubem AC Sparta Praha, připravovaná série závodů i pro licencované mladší a starší žáky. Tahle kategorie mládežníků by měla svůj vložený start na Rapidu před hlavním závodem. Klub AC Sparta Praha si tak vzala pod svá křídla vložený závod a pořadatelský klub SK RAPID PLZEŇ takovou pomoc samozřejmě vítá.

Samozřejmostí je již tradiční soutěž aktivity „Bageterie Boulevard prestige“. Jezdci nad 40 let pojedou svůj „NaCesty.cz Cup“ a vítěz si opět užije tréninkový pobyt na Mallorce. Kategorie juniorů v letošním roce bude soutěžit o bílý dres „Vittoria CUP“. A ženy budou soutěžit o „LIV - Sýkora - sportswear Cup“.

GIANT LIGA PLZEŇ 2016 to je i série sportovních akcí právě pro děti, kde bude pro náborové kategorie od 2 -12 let připravena (HERVIS dětská TOUR) složená ze 7 závodů, z toho čtyři právě v Plzni v areálu Rapid. Pro vítěze je připraven dres nejlepšího závodníka, který se nedá koupit, ale jen vyhrát.