Zpět na úvod / Grand Prix INKOMO a triumf Tomáše Okrouhlického (AC Sparta Praha)

Grand Prix INKOMO a triumf Tomáše Okrouhlického (AC Sparta Praha)

ep8a9814.jpg

Hvězdnou Grand Prix v Plzni vyhrál Tomáš Okrouhlický

Grand Prix INKOMO

10. září 2014

Na Grand Prix triumfoval Tomáš Okrouhlický ze Sparty

Třináctý díl GIANT LIGY PLZEŇ 2014 – Triumf Tomáše Okrouhlického na cyklistickém kritériu.

 

Sportovní odpoledne na Rapidu odstartovala McDonald’s Dětská TOUR. A závodní ovál sportovního areálu Rapid si vyzkoušelo přes 100 malých sportovců od odstrkovadel až po závodní speciály.

 

Plzeňskou Grand prix okořenil exotický závodník až z dalekého Mexica Noé Alejandro Rodriguez (Agrubacio Cyclista Andora).

 

Grand Prix INKOMO vyšperkovala svojí účastí řada zvučných jmen českého pelotonu. Na startu nechyběl bývalý mistr světa z cyklokrosu Zdeněk Mlynář (Bohemia cycling team). Z horských kol si odskočil mistr světa do 23 let Ondřej Cink (Merida Multivan). Vedle těchto jmen byl i několikanásobný mistr ČR z časovky a účastník Giro d´Italia František Raboň (Spezialized). V dresu úřadujícího mistra světa handicapovaných cyklistů měli diváci možnost vidět Jiřího Boušku (Lawi –Author).

 

Dalším nadějným mladíkem, který byl velice aktivní v závodě, je Jan Rajchart, který má již doma zlatou medaili z Olympiády mládeže.

 

Vysoké tempo se rozjelo hned od startu, kdy se do souboje pustili dva jezdci týmu Sparty Tomáš Holub a Jiří Nesveda. Mezi těmito závodníky byl jen 6bodový rozdíl v celkovém hodnocení a oba usilují o vítězství v seriálu. Čáru přes rozpočet jim však udělala čtveřice jezdců vedená Ondřejem Cinkem. Cink společně s trojicí  Martinem Hačeckým (Team Dukla Praha), Michalem Keslem (NejlevnějšíPneu.cz) a Tomášem Okrouhlickým (AC Sparta Praha) odskočil od pelotonu a perfektní spoluprácí tak dojeli kromě Hačeckého celé startovní pole o jeden okruh.

 

Pro zbytek startovního pole tak zbyly pouze prémie do soutěže aktivity, kde svedli mezi sebou souboj tři jezdci. Jakub Svoboda (CK Kolokrám – Svijany), Zdeněk Mlynář (Bohemia cycling team) a Petr Fiala (AC Sparta Praha). A právě Fiala mladý závodník a překvapení etapového závodu Okolo Jižních Čech se nakonec mohl i v Plzni radovat z puntíkovaného dresu, tentokrát pro nejaktivnějšího jezdce.

 

Závěrečný spurt vyhrál Tomáš Okrouhlický a mohl se tak radovat ze zaslouženého vítězství.

 

Juniorům kraloval nadějný rychlík Matěj Rupper (TJ Lokomotiva Beroun), který dokázal nasbírat 6b. Ženy s přehledem vyhrála Nikola Nosková (KC Kooperativa Jablonec). Kategorii Masters jezdce nad 40 let ovládl Zdeněk Rubáš (AC Sparta Praha) se ziskem 2b.

 

Ceny nejlepším pak předával bývalý vynikající cyklista a fanoušek cyklistiky Petr Čermák. Na dálku pak cyklisté pozdravili našeho nejúspěšnějšího handicapovaného cyklistu současnosti Jiřího Ježka, ať se už vrátí domů!

 

Tomáš Holub v cíli: „Jeli jsme s mazlíkem (Jiří Nesveda) hop nebo trop. Já jsem skončil pátý on patnáctý. Doufám, že už náskok udržím do konce seriálu.“

 

Petr Fiala v cíli: „Puntíky se mi zalíbili na Jihu Čech. Už jednou jsem k nim měl blízko i tady na Rapidu. Ještě jeden závod a snad budou doma. “

 

Tomáš Okrouhlický v cíli: „Jelo se mi dobře. Nemusel jsem se soustředit na celkové výsledky jako kluci z týmu. Mám další vítězství a to mě baví.“

 

GP INKOMO 10. září 2014

Čas vítěze: 1:08.28 h 55km

1. místo Tomáš Okrouhlický (AC Sparta Praha) 32b + kolo

2. místo Michal Kesl (NejlevnějšíPneu.cz) 17b +kolo

3. místo Ondřej Cink (Multivan Merida) 13b +kolo

4. místo Martin Hačecký (Team Dukla Praha) 8b

5. místo Tomáš Holub (AC Sparta Praha) 8b

6. místo Jiří Doležal (Lawi – Author) 6b

7. místo Jan Dostál (Bohemia cycling team) 6b

8. místo František Raboň (Spezialized) 6b

9. místo Lukáš Smola (CK Příbram Fany gastroservis) 6b

10. místo Václav Viktorín (AC Sparta Praha) 4b

Vittoria Cup Juniorů

1. místo Matěj Ruffer (TJ Lokomotiva Beroun) 6b

2. místo Jan Rajchart (Nutrend Spezialized Team) 4b

3. místo Miroslav Svatek (Profi sport)

Kiss Proton prestige (soutěž aktivity)

1. místo Petr Fiala (AC Sparta Praha) 5b

 

Sýkora sportswear CUP (ženy)

1. místo Nikola Nosková (KC Kooperativa Jablonec)

2. místo Zuzana Neckářová (Alltraining.cz)

3. místo Martina Růžičková (Forno d‘ asolo)

 

NaCesty.cz CUP (jezdci Masters nad 40let)

1. místo Zdeněk Rubáš (AC Sparta Praha)

2. místo Petr Prokeš (Sweep cycling)

3. místo Jiří Temniak (Rotor bike Plzeň)

 

 

Video k události
GP INKOMO GP INKOMO GP INKOMO GP INKOMO
GP INKOMO GP INKOMO GP INKOMO GP INKOMO