Zpět na úvod / #7 Táborské okruhy a další triumf Martina Boubala

#7 Táborské okruhy a další triumf Martina Boubala

cube-2.jpg

Ve sportovním areálu Komora v Táboře opět zvítězil Martin Boubal

Ani v dalším závodě Táborských okruhů nenašel Martin Boubal přemožitele. Jezdec CK Příbram – Fany Gastro tak neochvějně kráčí za obhajobou loňského prvenství.

Při neúčasti dvou medailistů z úvodního závodu 8. ročníku Táborských okruhů Vojtěcha Hačeckého a Jiřího Nesvedy měl příbramský Martin Boubal cestu za dalším vítězstvím poměrně usnadněnou. I když tentokrát mu ve spurtech zatápěli ostatní soupeři, především táborští jezdci Martin Hunal (ČEZ Cyklo Team Tábor) a Jakub Ťoupalík (Cycling Academy Tábor). Přesto obhájce loňského prvenství pravidelně bodoval a cílevědomě kráčel ke druhému vítězství.  „Možná se zdálo, že to bylo pohodové vítězství. Ale opak byl pravdou. Minule jsem sice tvrdil, že to byl nejtěžší závod. Ale dneska jsme se docela nadřeli, bojovali všichni proti všem. A docela to bolelo,“ přiznal Boubal.

Radost domácím barvám udělal Martin Hunal, který po pěti dlouhých letech opět vystoupal na medailové umístění. „Konečně se to už podařilo, že je někdo z nás na bedně,“ pochvaloval si skromný dříč a dodal: „Jdu správným směrem, forma stoupá. Troufám si i na Boubala. Ale přece jenom má zkušenější pomocníky, kteří se dokážou pohybovat v balíku. Já jsem zbytečně ztrácel síly, když jsem si musel dojíždet čelo závodu sám,“ poznamenal Hunal.

I třetí místo putuje do Příbrami. A to zásluhou dvorního rozjížděče pozdějšího vítěze Martina Hebíka, který nasbíral třiadvacet bodů. Jen o tři body za ním zaostali čtvrtý sparťan Jan Ryba a pátý Denis Rugovac z Favoritu.

Poslední závod 8. ročníku Táborských okruhů je na programu ve středu 30. května. O celkovém vítězi je již rozhodnuto, ale boj o další místa na stupních vítězů slibuje dramatickou podívanou.

„Škoda, letos jsem chtěl, aby vyhrál Martin Hebík. Ale nedá se nic dělat, prostě to tak všechno vyplynulo. Moc děkuji týmu za podporu, bez nich bych nic nedokázal,“ prozradil lídr celkového pořadí Martin Boubal.

Výsledky:

Elite muži – 50 kol

1. Martin Boubal (CK Příbram – Fany Gastro) 42 b.

2. Martin Hunal (ČEZ Cyklo Team Tábor)       25 b.

3. Martin Hebík (CK Příbram – Fany Gastro)   23 b.

 

Junioři – 50 kol

1. Jakub Ťoupalík (Cycling Academy Tábor) 27 b.

2. Adam Doležal (ČEZ Cyklo Team Tábor)   12 b.

3. Karel Arlt (ČEZ Cyklo Team Tábor) 1 b.

 

Ženy – 20 kol

1. Petr Ševčíková (Team Dukla Praha)      19 b.

2. Melissa van Neck (Team Dukla Praha)  11 b.

3. Kamila Janů (ČEZ Cyklo Team Tábor)   8 b.

 

Kadeti – 20 kol

1. Matyáš Fiala (ČEZ Cyklo Team Tábor)  31 b.

2. Václav Dostál (Lyko Klub Prachatice)    21 b.

3. David Račan (ČEZ Cyklo Team Tábor)   9 b.

 

Rekordní účast v soutěži škol

Popularita cyklistických Táborských okruhů stoupá. Ve druhém závodě opět padl rekord účastníků, tentokrát jich nastoupilo 72 startujících. Na start závodu se postavily děti nejen z táborského okresu, ale i dalších jihočeských měst (Písek, Třeboň, Kardašova Řečice) a dokonce i z Vlašimi, Benešova a Rokycan. A nehrály druhé housle, naopak. Premiérové vítězství oslavili Patrik Pršanec z Třeboně a Matouš Rubáš z Rokycan.

Ve všech závodech to byla taktická bitva, kde o vítězi rozhodl až závěrečný finiš. Pouze v kategorii šesťáků to hned od startu napálili oddíloví spolujezdci z Cycling Academy Tábor a v cíli si pořadí z prvního klání prohodili. I mezi sedmáky se poprvé radoval Patrik Pršanec, který zdolal vítězku prvního závodu Danielu Radovou až na cílové pásce. I osmák Matouš Rubáš si po předchozím druhém místě polepšil. Pouze v kategorii deváťáků slavil svůj druhý triumf Michal Strejc z Bechyně.

 

Výsledky:

6. třída (26 startujících) – 3 kola

1. David Šimeček (1. ZŠ 9. května Sezimovo Ústí)

2. Tomáš Kraus (ZŠ Helsinská Tábor)

3. Šimon Michálek (ZŠ Kardašova Řečice)

 

7. třída (29 startujících) – 4 kola

1. Patrik Pršanec (ZŠ Sokolská Třeboň)

2. Daniela Radová (ZŠ Karlov Benešov)

3. Kryštof Krešák (2. ZŠ Školní nám. Sez. Ústí)

8. třída (11 startujících) – 5 kol

1. Matouš Rubáš (ZŠ Rokycany)

2. Martin Kozojed (ZŠ Mladá Vožice)

3. Štěpán Hynšt (ZŠ Jistebnice)

9. třída (6 startujících) – 5 kol

1. Michal Strejc (ZŠ Bechyně Školní)

2. Ondřej Němeček (ZŠ Jistebnice)

3. Matěj Skála (ZŠ Husova Tábor)

 

Ostatní podrobnosti připravujeme

text a foto -peh-