Zpět na úvod / Tiskovka v music baru House of Blues

Tiskovka v music baru House of Blues

na-tiskovce.jpg

Hostem tiskovky byl František Raboň (HTC Columbia)

GIANT LIGA Plzeň

Start české kriterijní klasiky v roce 2010

 

GIANT LIGA – 9. ročník nejprestižnější silniční série kriterijních závodů v Čechách odstartoval již premiérově 24. března ve španělském letovisku Mallorca. Další díl ligy startuje 21. dubna ve sportovním areálu SKP RAPID na Doubravce, a pak následují jednotlivé díly ligy dle kalendáře od 17:30 hod až do 22. září. V letošním roce se Giant liga kromě premiérového startu ve Španělsku rozroste o závody v městských centrech Přeštic, České Lípy a Rokycan.

 

Můžeme se tedy opět těšit na sérii 19 kvalitních cyklistických podniků s jedinečnou konkurencí českých a zahraničních jezdců. GIANT LIGU okoření opět naši nejlepší cyklisté současnosti - František Raboň (HTC Columbia), Roman Kreuziger (Liquigas), cyklokrosaři Zdeněk Štybar, Radomír Šimůnek a zlatý paralympionik Jiří Ježek (ČATHS) společně se stříbrným paralympionikem Jiřím Bouškou (Alltraining.cz), který se již blýsknul třetím místem na Mallorce.

 

Samozřejmostí je start jezdců AC SPARTY PRAHA, kteří si v loňském roce díky Jirkovi Nesvedovi odvezli celkové vítězství. Vedle silničářů specialistů se do Plzně na GIANT LIGU jezdí testovat i bikeři v čele s  Milanem Spěšným (Scott Hagett).

Samozřejmostí se stal již i závod pro ženy „Sýkora - sportswear Cup“, které si závody v Plzni také oblíbily. Pro kategorii juniorů je nově vypsán „PowerBar Cup“ a soutěž o nejaktivnějšího jezdce ponese již klasický název „KISS proton prestige“. Jezdci nad 40let pojedou svůj „NaCesty.cz Cup“ a vítěz si opět užije trénink na Mallorce

 

Novinkou seriálu bude soutěž „ Wattů ve spurtu“ Alltraining.cz Cup, kde budeme vyhlašovat nejlepšího jezdce s maximálními watty díky speciálnímu snímači na kole jezdce. Další zajímavostí by měla být čipová technologie od firmy Acuratic, kterou používají organizátoři klasiky P-KV-P a díky Luboru Tesařovi se bude používat i v Plzni.

Každý díl ligy navíc připraví divákům zajímavou soutěž o soudek piva Gambrinus. Diváci se zároveň mohou těšit na vylepšené zázemí v prostoru startu a cíle, kde pro ně bude připravena mini tribuna, aby se mohli pohodlně usadit.

 

GIANT LIGA je tady opět hlavně pro cyklisty a je zároveň „barometrem“ výkonnosti českých jezdců, kteří tak mají jedinečnou možnost otestovat si svojí výkonnost a poměřit síly se soupeři. GIANT LIGA tak bude opět důležitou prověrkou nejlepších českých spurtérů v cyklistické sezoně 2010.

 

GIANT LIGA podporuje i mládežnické kategorie a v tomto roce navazujeme na sérii sportovních akcí pro děti (McDonald’s dětská TOUR), kde si vždy vítěz kategorie odveze dres z připravené nové kolekce dresů McDonald’s dětské Tour. Pro děti je tak připraven kvalitní seriál za přispění společností McDonald’s a Kooperativa. V rámci dětské Tour budou vloženy i závody pro handbikery, kde by se měl objevit i paralympionik Radovan Civiš, kterému rádi pomůžeme s přípravou na Londýn 2012.

 

Jan Kotal

Video k události
1 2 3 4
1 2 3 4