Zpět na úvod / Start české kriterijní klasiky v roce 2014

Start české kriterijní klasiky v roce 2014

dsc-0029.jpg

V letošním roce je většina závodů situována do sportovního areálu SKP RAPID PLZEŇ, který je stále unikátem v celé České republice, jak délkou, tak šířkou asfaltové plochy.

GIANT LIGA 2014

Start české kriterijní klasiky v roce 2014


GIANT LIGA – 13. ročník nejprestižnější silniční série kriterijních závodů v Čechách odstartuje příští týden ve středu 9. dubna ve sportovním areálu SKP RAPID PLZEŇ na Doubravce od 17:30 hod. Seriál pak bude pravidelně pokračovat až do 17. září. Cyklisté tak mají po celou sezonu jedinečnou možnost pravidelně závodit a testovat svoji výkonnost.


GIANT LIGA bude opět důležitou prověrkou nejlepších českých jezdců v cyklistické sezoně 2014. Zároveň se v posledních letech stala GIANT LIGA ideálním závodem pro juniory, kteří tak mají jedinečnou možnost blýsknout se před zraky týmových ředitelů a lovců talentů. Loňský vítěz kategorie junioři se tak v letošním roce představí v kontinentálním týmu AC SPARTA PRAHA cycling.


V letošním roce je většina závodů situována do sportovního areálu SKP RAPID PLZEŇ, který je stále unikátem v celé České republice, jak délkou, tak šířkou asfaltové plochy. Právě na Rapidu jsou tak vytvořeny ideální podmínky pro všechny věkové kategorie, které na GIANT LIGU do Plzně dorazí.  GIANT LIGA se opět kromě Plzně rozroste i o závody přímo v centru města Město Touškov, Švihov, Březová u Sokolova a Brnířov u Kdyně kde budou připraveny závody letos hlavně pro děti.


Můžeme se tedy opět těšit na sérii 14 závodů pro muže, ženy a juniory a 6 závodů pro děti ve věkových kategoriích 6 – 12 let.


GIANT LIGA je velice zajímavá i pro samotné jezdce, neb jsou připraveny dresy pro lídry jednotlivých soutěží. Žlutý dres vedoucího jezdce, puntíkatý pro nejaktivnějšího, bílý pro nejlepšího juniora a růžový pro nejlepší ženu.


Samozřejmostí je již tradiční soutěž aktivity o trofej radia „KISS proton prestige“. Jezdci nad 40 let pojedou svůj „NaCesty.cz Cup“ a vítěz si opět užije krásný pobyt na Mallorce. Kategorie juniorů v letošním roce bude soutěžit o bílý dres „POWERADE CUP“. A ženy budou soutěžit o „Sýkora - sportswear Cup“.

 

GIANT LIGA to je i série sportovních akcí hlavně pro děti věkových kategorií od 6 -12 let (McDonald’s dětská TOUR). Celý seriál pro děti a mládež podporuje i „CYCLING TALENT PROJECT“ a svým jménem i cyklokrosař a český reprezentant Radomír Šimůnek.