Zpět na úvod / Při finále ligy v Rokycanech triumfoval Milan Kadlec

Při finále ligy v Rokycanech triumfoval Milan Kadlec

img-2184.jpg

40. ročník Mezinárodní trofeje Rokycan opět ve vynikající divácké atmosféře

GIANT LIGA 2011

40. ročník Mezinárodní trofej Rokycan

16. září 2011

 

V Rokycanech při finále ligy triumfoval Milan Kadlec

 

GIANT LIGA 2011 – 40. ročník Mezinárodní trofeje Rokycan – sedmnáctý a zároveň finálový díl GIANT ligy se jel přímo v centru města Rokycan za umělého osvětlení s neuvěřitelnou diváckou kulisou cca 8.000 diváků. Kadlecovo triumf pak završil několikaminutový ohňostroj nad městem.

 

Na startu se tentokrát sešli dráhoví reprezentanti Dukly s výběrem Rakouska v čele s úřadujícím mistrem v kriteriu Wernerem Riebenbauerem (RC Arbo Wels Gourmetfein). Domácí tým Sparty s lídrem seriálu Jirkou Nesvedou, tak měl velice těžkou pozici proti početnější přesile velice rychlých jezdců. Mezi těmito rychlíky jsme mohli vidět i zlatého paralympionika Jiřího Ježka (DAS-Duratec).

 

Od startu vyrazil do úniku Tomáš Radolf (GO!Nutrixxion), za kterým se hned seřadila trojice jezdců Marek Mixa, Jiří Hochmann (oba ASC Dukla Praha) a Auer Gernot (RC Arbo Wels Gourmetfein). Čtveřice pak spolupracovala více jak dvacet okruhů. Po té byli hlavně díky aktivitě týmu Sparty a  stíhací jízdě Tomáše Okrouhlického (AC Sparta) pohlceni pelotonem. Celé startovní pole bylo trochu nervózní a po stíhačce za uprchlíky se na malou chvilku zpomalilo a díky pádu opět rozdělilo na dvě skupiny. Situace využil zkušený Milan Kadlec (ASC Dukla Praha) a během chvíle si vytvořil velice slibný náskok.

 

Zbývalo 35 okruhů do cíle a  komentátor Jindra Pulman hlásil: „ Kadlec dojel celé startovní pole o jeden okruh.“ V tu chvíli bylo jasno o vítězi závodu a začala taktická bitva o další pořadí.

 

O únik se ještě pokusil domácí jezdec Jiří Nesveda, ale jeho snaha proti přesile jezdců Dukly byla marná. Devět okruhů do cíle pak z pelotonu odskočil ještě Vojtěch Hačecký a triumf jezdců Dukly pak završil i Jiří Bareš, kterému se také podařilo v závěrečných kolech odpoutat od ostatních jezdců.

 

Peloton do cílové rovinky za uprchlíky přivezl Alois Kaňkovský, který až na pásce přespurtoval skvěle takticky jezdícího Wernera Riebenbauera. Jiří Nesveda dojel celkově na 6. místě a bylo vidět, že je zklamán.

 

Ze zaslouženého vítězství se tak mohl radovat Milan Kadlec, kterého vítězství v Rokycanech posunulo na třetí místo celkového hodnocení GIANT ligy 2011. Vítězem po šesté v historii seriálu se tak stal Sparťan Jiří Nevseda. Nejaktivnějším jezdcem závodu byl vyhlášen Vojtěch Hačecký (ASC Dukla Praha), který nasbíral nejvíc vyhlašovaných prémií.

 

Závod osobností a vítězů Trofeje vyhrál Miroslav Cízl / vítěz z roku 1982/ před Milan Culkem/ vítěz z roku 1986/ a třetí Martin Charvát bývalý jezdec Favoritu Rokycany.

Při závodě proběhla také tipovací soutěž diváků o 5 000,- Kč. Výhru si odnesl Václav Procházka z Břas. Závodů dětí a mládeže se zúčastnilo přes 60 startujících.

Děkujeme městu Rokycany a všem sponzorům závodu za pěkný sportovní zážitek.

Účastníci i diváci tento závod hodnotí jako jedinečný svou atmosférou, kterou jinde v ČR nezažijete. 


 

40. ročník Mezinárodní trofeje Rokycan.

Čas vítěze: 1:31.02 h     70 okruhů

 

1. místo         Milan Kadlec (ASC Dukla Praha)

2. místo         Vojtěch Hačecký (ASC Dukla Praha)

3. místo         Jiří Bareš (ASC Dukla Praha)                

4. místo         Alois Kaňkovský (ASC Dukla Praha)              

5. místo         Werner Riebenbauer ((RC Arbo Wels Gourmetfein)

6. místo         Jiří Nesveda (AC Sparta Praha)

 

RoadCycling.cz Cup Juniorů

1. místo         Tomáš Medek (RSV Rottaler)                           

 

KISS Proton prestige (soutěž aktivity)

1. místo         Vojtěch Hačecký (ASC Dukla Praha)            3b

 

                                                  

Sýkora sportswear Cup (ženy)

1. místo         Tereza Trefná (Alltraining –Lawi)

2. místo         Zuzana Šmídová (TJ ZČE Cyklistika Plzeň)

GL finále v Rokycanech GL finále v Rokycanech GL finále v Rokycanech GL finále v Rokycanech
GL finále v Rokycanech GL finále v Rokycanech GL finále v Rokycanech GL finále v Rokycanech