Zpět na úvod / Grand Prix PECHMAN PNEU - triumf Milana Kadlece

Grand Prix PECHMAN PNEU - triumf Milana Kadlece

dsc-0290.jpg

Rekordní účast a hvězdné obsazení vyšperkoval František Raboň (výběr ČR)

GIANT LIGA 2011

GP PECHMAN PNEU

20. dubna 2011

V Plzni triumfoval Kadlec

První díl GIANT LIGY přilákal do Plzně na start rekordních 126 jezdců a velmi pěkné počasí pak garantovalo velice rychlý závod. Sportovní areál SKP Rapid tak zazářil ve hvězdně obsazené Grand Prix.

Na start se totiž postavil několikanásobný mistr republiky z časovky a účastník italského Gira František Raboň (výběr ČR), který zvolil úvodní podnik GIANT ligy jako přípravu na blížící se Tour de Romandie. Vedle Raboně pak byli vidět i dráhoví reprezentanti Jiří Hochmann, Jan Dostál a Milan Kadlec z pražské Dukly. Dukláci přivezli do Plzně i novopečeného vítěze etapového závodu v Polsku Vojtěcha Hačeckého. Vedle těchto zvučných jmen tak mohli diváci shlédnout i početný tým Fanflash-Nutrixxion a samozřejmě skoro domácí Spartu s pětinásobným vítězem seriálu Jirkou Nesvedou!

Peloton se držel dlouho pohromadě, což nejvíce vyhovovalo právě Nesvedovi a jezdcům Sparty, kteří tak mohli dokonale rozjíždět spurty pro svého lídra. Ten tak celkem rychle nabral bodový náskok, který však tentokrát nestačil na zkušeného Kadlece. Právě Kadlec ke konci závodu dohnal bodovou ztrátu a připravoval se již pouze na poslední dvojnásobně bodovaný spurt.

Pět okruhů před cílem ještě odskočila skupina jezdců vedená Františkem Raboněm (výběr ČR), ale jejich náskok byl před posledním okruhem smazán a celé startovní pole se řítilo do posledního dvojnásobně bodovaného kola.

Poslední dvojnásobně bodovaný spurt jen těsně vybojoval Milan Kadlec (ASC Dukla Praha) před Janem Klabouchem (Fanflash-Nutrixxion) a mohl se tak radovat ze zaslouženého vítězství v závodě. Nejaktivnějším jezdcem se stal Marek Mixa (ASC Dukla Praha). Ženám kralovala Tereza Trefná (Alltraining.cz) a juniory vyhrál nadějný Martin Rabovský(TJ ZČE Cyklistika Plzeň).

GP Pechman pneu 20. dubna 2011

Čas vítěze: 1:09.03 h

1. místo Milan Kadlec (ASC Dukla Praha) 34b

2. místo Jiří Nesveda (AC Sparta Praha) 26b

3. místo Jan Klabouch (Fanflash-Nutrixxion) 20b

4. místo Jan Dostál (ASC Dukla Praha) 11b

5. místo Jiří Hochmann (ASC Dukla Praha) 10b

6. místo Michal Kesl (Fanflash- Nutrixxion) 7b

7. místo David Rajs (TJ Favorit Brno) 5b

8. místo František Raboň (výběr ČR) 4b

RoadCycling.cz Cup Juniorů

1. místo Martin Rabovský (TJ ZČE Cyklistika Plzeň)

2. místo Tomáš Medek (Rottaler RSV)

3. místo Jan Kraus (Dukla Praha)

KISS Proton prestige (soutěž aktivity)

1. místo Marek Mixa (ASC Dukla Praha) 8b

Sýkora sportswear CUP (ženy)

1. místo Tereza Trefná (Alltraining.cz)

Alltraining.cz - SUPER BIKER (Watty ve spurtu)

1. místo Petr Stehlík (Bi Esse) 1116W

Video k události