Zpět na úvod / Grand Prix Město Touškov

Grand Prix Město Touškov

mc-donalds-detska-tour-2013-a5-1.jpg

Zdeněk Mlynář na startu kriteria !

GP Město Touškov

Město Touškov hostí premiérově závod Giant ligy


GIANT LIGA 2013 – šestý díl seriálu startuje premiérově v centru města Město Touškov.  Závod se navíc koná k příležitosti 470. výročí udělení městských práv městu Město Touškov.


Sportovní klání vzniklo též za podpory společnosti DURATEC, která v tomto městě sídlí a vyrábí rámy jízdních kol.


Sportovní odpoledne odstartuje oblíbená Dětská McDonald’s Tour, která je určena dětem ve věkových kategoriích od 6 – 12 let. Pro vítěze těchto kategorií jsou navíc připraveny dresy jak na Tour de France. Na start do Města Touškova však míří i starší žáci, kadeti, junioři, ženy, hobby jezdci a elitní závodníci.  Závodní okruh v centru města si tak budou moci otestovat všechny věkové kategorie od dětí po profesionální jezdce.


Se závodním okruhem se seznámí i koloběžkáři v čele s vycházející hvězdou české reprezentace Markem Kadlecem, aktuálně druhým mužem Evropského poháru! A nebude závodit jen Marek, ale i Míra Kasík, víc jak šedesátiletý závodník, který ovšem dokáže prohnat  o mnoho let mladší soupeře.


Start v Městě Touškově potvrdil juniorský Mistr světa a vítěz závodu Světového poháru Zdeněk Mlynář (Bikezone.cz), který je stále absolutně nejrychlejším jezdcem České republiky. Svou dominanci letos vyšperkoval i absolutním vítězstvím na Táborských okruzích.


Vedle Mlynáře uvidíme i kompletní tým jezdců CK Příbram s lídrem stáje Michalem Keslem. Evropský dráhový šampion se letos předvedl úchvatným triumfem v nejtěžší Křivoklátské etapě závodu Lidice. Barvy pražské Dukly pak bude hájit Marek Mixa.


Nesmíme zapomenout ani na tým Sparty s fenomenálním rychlíkem, šestinásobným vítězem GIANT ligy Jiřím Nesvedou, který bude mít k dispozici nejaktivnějšího jezdce seriálu Tomáše Holuba.


Závod by měl navíc vyšperkovat kompletní tým jezdců SKC Tufo Prostějov, který má ve svých řadách i nadějného juniora Petra Fialu lídra seriálu Powerade Cupu v rámci Giant ligy 2013.


Časový harmonogram:

 

16:05 hod start Děti – odrážedla (100m)
16:20 hod start Děti do 6-ti let (1 dětský okruh)
16:25 hod start Děti 7-8let (1 dětský malý okruh)
16:30 hod start Děti 9-10let (2 dětské okruh)
16:45 hod start Děti 11-12 let (3 dětské okruhy)
17:00 hod start kategorie Žáci starší a kadeti na 20 min (velký okruh)
17:30 hod start kategorie Hobby jezdců na 20 minut (velký okruh)
18:00 hod vyhlášení odjetých kategorií
18:20 hod start koloběžek (profi, velký okruh)
18:45 hod start kategorie ELITE (60 min + kolo), Junioři (40 min), Ženy (30 min)
19:50 hod vyhlášení kategorie Elite, Junioři a Ženy