Zpět na úvod / Grand Prix České Lípy

Grand Prix České Lípy

logo-giant-liga-2011-8.jpg

trojnásobný mistr republiky Petr Benčík (PSK Author-Whirlpool) na startu kriteria

GIANT LIGA 2011

Grand Prix České Lípy

 

Centrum města obsadí cyklistické osobnosti

 

GIANT LIGA 2011 – 14. dílem Grand Prix České Lípy pokračuje v neděli 28. srpna prestižní kriterijní seriál. Sportovní odpoledne odstartuje v centru města již od 17:00 hod dětská McDonald’s TOUR. Na start se tak postaví děti 6 –14 let.

 

Start kategorie Elite je naplánován na 19:00 hod. Ve žlutém dresu vedoucího jezdce ligy uvidíme sparťanského rychlíka Jiřího Nesvedu (AC Sparta Praha). Start již potvrdil i úřadující mistr republiky Petr Benčík (PSK Author-Whirlpool) a trojnásobný paralympijský vítěz Jiří Ježek (DAS –Duratec). Na startu bude i loňský vítěz a bývalý juniorský mistr světa z cyklokrosu Zdeněk Mlynář (FOCUS Znojmo).

 

Závod se tentokrát pojede na 60 min + kolo a o vítězi rozhodne až závěrečný spurt. Očekáváme dramatický a taktický závod přímo v centru města České Lípy. Do cíle je totiž připraveno táhlé stoupání, a to prověří kvality jezdců. Navíc budou i vyhlašované finanční a věcné prémie, které zaručí vysoké tempo a nasazení jezdců.

 

Giant ligu tak po letošním startu v Plzni, Přešticích, Klatovech a Táboře bude hostit i další město, kde cyklistika a sportovní aktivity pro mládež mají zelenou!

 

 

Speciální akce pro diváky: Tipněte si vítěze a vyhrajte cenu pro nejlepšího „tipaře“ GIANT LIGY 2011 – novinku z likérky Božkov „ Z-GENERATION“.