Zpět na úvod / Grand Prix - DURATEC

Grand Prix - DURATEC

dsc-0005-1.jpg

Závod odstartuje finále dětské Bagmaster TOUR - Nadace ČEZ již od 16:00 hod

GIANT LIGA Plzeň 2009

 

Grand Prix DURATEC

 

Závěrečný díl se všemi favority

 

Giant ligu ve středu 16. září odstartuje již od 16:00 hod závěrečný díl dětské Bagmaster TOUR - Nadace ČEZ, kde si děti ve věkových kategoriích 6 – 12 let vyzkoušejí závod na kolech a koloběžkách. Náborový závod je určen všem dětem, které mají chuť si zasportovat. Děti neplatí startovné a pro první tři v každé kategorii jsou připraveny věcné ceny od sponzorů náborové akce. Navíc bude připraven i skákací hrad, který budou moci také otestovat pokud nebude foukat silný vítr.

 

GIANT LIGA Plzeň – patnáctý závěrečný díl Grand Prix DURATEC tak bude přehlídkou jezdců, kteří se v letošním roce rvali o celkové vítězství v nejdelším kriterijním seriálu v Čechách. Závod by měli opět vyšperkovat dráhaři Dukly Brno v čele s vynikajícím spurtérem Denisem Špičkou, který si již z Plzně odvezl jedno druhé a třetí místo a rád by tentokrát zvítězil. Navíc jeho stájový kolega Filip Ditzel pojede v puntíkovaném dresu nejaktivnějšího jezdce.

 

V Plzni na Rapidu se otestují silničáři Sparty před blížícím se závodem roku českou klasikou Praha-Karlovy Vary-Praha. Na startu se objeví i Václav Hlaváč (Apache Bike), který P-K-P pojede za Výběr západních Čech. Očekáváme dramatický souboj, mezi sparťanským rychlíkem Jirkou Nesvedou a duklákem Denisem Špičkou. Vyhrát v závodě by však chtěl i  Josef Soukup (CK Kolokrám.cz – Svijany). Účast v závodě potvrdil i handicapovaný cyklista a třetí muž letošního MS Jiří Bouška (All Training.cz).

 

 

Diváci a fanoušci cyklistiky si mohou tipnout čas vítěze přímo v areálu Rapidu a těšit se na cenu pro nejlepšího „tipaře“ GIANT LIGY. Samotný závod pak mají možnost sledovat v naprosté pohodě z jednoho místa.

 

V závěrečném ceremoniálu budou oceněni nejlepší cyklisté letošního ročníku Giant ligy Plzeň 2009.