Zpět na úvod / Finálový závod Grand Prix DURATEC

Finálový závod Grand Prix DURATEC

gp-duratec-179-2014-w.jpg

Ve středu 17. září 2014 od 17:30hod ve sportovním areálu Rapid na Doubravce

Grand Prix DURATEC


Finálový závod rozhodne o vítězi cyklistické série


GIANT LIGA PLZEŇ 2014 – čtrnáctý závod ve sportovním areálu RAPID a klasický start ve středeční podvečer. Přijďte si tipnout čas vítěze a vyhrajte zajímavou cenu pro nejlepšího „tipaře ligy“.


Grand Prix  DURATEC  a souboj o prvenství v celkovém hodnocení seriálu GIANT LIGA PLZEŇ 2014. Finálový závod tentokrát rozhodne, kdo si z Plzně odveze pohár pro letošního vítěze nejdelší silniční série kriterijních závodů v ČR. Sedmnáct bodů má k dobru lídr seriálu Tomáš Holub před šestinásobným vítězem Jiřím Nesvedou. Od vysněného vítězství ho tak dělí jediný závod. Tomáš Holub je překvapením ligy. Bývalý hokejista se skvěle zařadil do týmu Sparty a usiluje o celkové vítězství v této prestižní soutěži.


Do Plzně dorazí na finálový závod celá řada zvučných jmen české cyklistiky a diváci v Plzni na Rapidu by si závod mohli užít i díky dobré předpovědi počasí.


Čtrnáctý finálový závod Grand Prix DURATEC se pojede jako bodovací, kdy si v každém pátém okruhu rozdělí první čtyři borci na pásce 5,3,2 a 1b. Poslední okruh bude ohodnocen dvojnásobným počtem bodů.


V bílém dresu „ Vittoria Cup „kategorii juniorů se představí nadějný Jakub Křikava z domácího týmu (ZČE cyklistika Plzeň). Křikava má navíc vítězství v dlouhodobé soutěži juniorů již v kapse a převezme pohár pro nejlepšího Juniora „ Vittoria Cupu 2014“.

 

Ve středu 17. září od 17:30 hod finišuje soutěž o nejaktivnějšího jezdce měsíce září. V dresu nejaktivnějšího jezdce pojede nadějný mladík Sparty Praha Petr Fiala. O jediný bod za ním jsou seřazeni dva cyklističtí matadoři Zdeněk Mlynář (Bohemia cycling team) a Jakub Svoboda (CK Kolokrám-Svijany-cz). Kdo si nakonec oblékne a komu bude patřit puntíkovaný dres „ Kiss Proton prestige „ tak na to se přijďte podívat do sportovního areálu Rapid.