Zpět na úvod / #9 Táborské Okruhy pro Hebíka

#9 Táborské Okruhy pro Hebíka

cube-4.jpg

Martin Hebík zvítězil v Táboře

Závěrečným třetím dílem se ve středu 30. května odpoledne představily letošní Táborské okruhy. Vítěz prvních dvou dílů Martin Boubal (CK Příbram – Fany Gastro) sice v závěrečném závodu na první místo nedosáhl, přesto se stal celkovým vítězem s 53 body.

Finálový závod osmého ročníku série cyklistických kritérií Táborské okruhy – Velká cena ČEZ měl ovšem v táborském sportovním areálu Komora i jiné hrdiny. Mezi ženami dosáhla na celkové vítězství Melissa van Neck (Team Dukla Praha) s 52 body. V kategorii juniorů nenechal nikoho na pochybách Jakub Ťoupalík (Cycling Academy Tábor) s 60 body. Kadety ovládl suverénně Matyáš Fiala (ČEZ Cyklo Team Tábor), který nasbíral také plný počet 60 bodů.

Cyklistické odpoledne odstartovaly závody pro mládež, po kterých přišel vrchol středečního závodění. Krátce před 18. hodinou se totiž na start postavili závodníci v hlavních kategoriích. Na trať spolu vyrazili muži elite a junioři. Elitní závodníky a juniory čekalo 50 okruhů. Před hlavním závodem bojovali na trati ještě starší žáci, kadeti a ženy, na které čekalo 20 okruhů.

Vítězství mezi muži vybojoval ve třetím závodu Martin Hebík (CK Příbram – Fany Gastro), který za sebou nechal Martina Hunala (ČEZ Cyklo Team Tábor) a svého oddílového kolegu Martina Boubala. „Do dnešního závodu jsme s Martinem Boubalem zvolili jinou taktiku. On totiž vyhrál dva předchozí závody, a tak bylo celkově rozhodnuto. Dohodli jsme se tedy, že pojede dnes na mě, což se nakonec podařilo. Moje vítězství stálo hodně sil. Podařilo se nám odskočit ve třech lidech, ještě s Martinem Hunalem. Boubal jel skvěle, tahal mě a pomáhal mi bodovat. Postupně jsem nasbíral dostatečný počet bodů na vítězství,“ zhodnotil vítěz třetího závodu Martin Hebík. „Dneska to bylo hustý,“ dodala Hebíkova dcera, která ho doprovodila i na stupně vítězů.

Povedenou taktiku si pochvaloval i celkový vítěz seriálu Martin Boubal. „Je to paráda! Povedlo se nám to s kolegy z oddílu už po čtvrté,“ pochvaloval si Boubal. Také on připomněl, že dnes zvolil tým úspěch Martina Hebíka. „Chtěli jsme ho dostat do popředí, což se povedlo. Mně osobně se podařilo začlenit se ještě do první skupiny, jsem spokojený. Vše chci dále zúročit v dalších závodech, v pátek už nastoupím v Rumunsku. Moc bych chtěl poděkovat svému tátovi, který mi připravuje a řídí tréninky. Na mé formě má velkou zásluhu,“ prohlásil po závodu spokojený Boubal.

Spolu s hlavní mužskou kategorií vyrazilo na trať o 50 okruzích také osm juniorů. Mezi nimi vládl Jakub Ťoupalík (Cycling Academy Tábor), který se v této kategorii představil letos poprvé. Stejně jako v předchozích dvou dílech vyhrál a radoval se zaslouženě z celkového prvenství. Druhé a třetí místo vybojovali Adam Doležal a Karel Arlt (oba ČEZ Cyklo Team Tábor), což platilo také v celkovém pořadí.

Královnou mezi ženami se ve třetím závodu stala Tereza Neumanová (Team Dukla Praha), která bodovala letos v Táboře poprvé. Druhé místo brala její oddílová kolegyně Melissa van Neck. Třetí dojela domácí Kamila Janů z ČEZ Cyklo Teamu Tábor. V celkovém pořadí už byly domácí ženy o něco úspěšnější. Zvítězila sice Melissa van Neck, druhá už ale byla Kamila Janů, která dobře věděla, co jí na soupeřku z pražské Dukly chybělo. „Melissa je přece jenom silničářka, na dráze je jako doma. Chyběly mi proti ní zkušenosti, hodně se totiž věnuji cyklokrosu. Doufám, že jsem na letošních Táborských okruzích něco natrénovala a příští rok budu zase o kus lepší.“ Kamila Janů si uvědomuje, že umístění za Melissou van Neck není špatnou pozicí a celý seriál Táborských okruhů hodnotí kladně. „V každém dílu jsem posbírala body. Vždy přijela nějaká závodnice z Dukly, tudíž konkurence byla. Ve společném závodě s kadety je hodně těžké jim nějaké body sebrat. Je to s nimi hodně rychlé. Jsem spokojená, trénink to pro mě byl kvalitní,“ zhodnotila Janů průběh celého seriálu. Třetí skončila v celkovém pořadí její oddílová kolegyně Celestýna Součková.

V kategorii kadetů opět suverénně zvítězil Matyáš Fiala (ČEZ Cyklo Team Tábor). Neměl konkurenci a závodil jen sám proti sobě. Jasně zvítězil ve všech třech dílech seriálu. „Dařilo se mi, jak nejlíp mohlo. Všechno jsem vyhrál, tudíž jsem maximálně spokojený. Žádná komplikace dnes nebyla, jen jsem sledoval, když při závodu škol pršelo, jestli nebude mokrá trať. V průběhu závodu schla ale hodně rychle. Větší pozor jsem si tak dával jen v úvodu závodu. Nic bych si nevytknul, prožil jsem skvělé závody. Uprostřed týdne je to příjemné zpestření místo tréninku. Závod je lepší než někde jezdit sám okolo Tábora,“ zhodnotil úspěšné působení na Táborských okruzích Fiala.

S třídílným seriálem Táborských okruhů byl spokojený také šéf táborské cyklistiky Petr Balogh. „V letošním roce měly závody nejlepší sportovní úroveň, protože se u nás představily týmy, které byly hodně sehrané. Velkou kvalitu ukázala Příbram, ta se těžko porážela. V našem oddílu ČEZ Cyklo Team Tábor jsme dosáhli na dílčí úspěchy. Skvělé závody odjel v dresu Cycling Academy Tábor mezi juniory Jakub Ťoupalík, klobouk dolů.

Výsledky:

Elite muži – 50 kol

1. Martin Hebík (CK Příbram – Fany Gastro)
2. Martin Hunal (ČEZ Cyklo Team Tábor)
3. Martin Boubal (CK Příbram – Fany Gastro)

Junioři – 50 kol

1. Jakub Ťoupalík (Cycling Academy Tábor)
2. Adam Doležal (ČEZ Cyklo Team Tábor)
3. Karel Arlt (ČEZ Cyklo Team Tábor)

Ženy – 20 kol

1. Tereza Neumanová (Team Dukla Praha)
2. Melissa van Neck (Team Dukla Praha)
3. Kamila Janů (ČEZ Cyklo Team Tábor)

Kadeti – 20 kol

1. Matyáš Fiala (ČEZ Cyklo Team Tábor)
2. Václav Dostál (Lyko Klub Prachatice)
3. David Račan (ČEZ Cyklo Team Tábor)

Celkové výsledky tří závodů:

Elite muži

1. Martin Boubal (CK Příbram – Fany Gastro)
2. Martin Hebík (CK Příbram – Fany Gastro)
3. Martin Hunal (ČEZ Cyklo Team Tábor)

Junioři

1. Jakub Ťoupalík (Cycling Academy Tábor)
2. Adam Doležal (ČEZ Cyklo Team Tábor)
3. Karel Arlt (ČEZ Cyklo Team Tábor)

Ženy

1. Melissa van Neck (Team Dukla Praha)
2. Kamila Janů (ČEZ Cyklo Team Tábor)
3. Celestýna Součková (ČEZ Cyklo Team Tábor)

Kadeti

1. Matyáš Fiala (ČEZ Cyklo Team Tábor)
2. Václav Dostál (Lyko Klub Prachatice)
3. David Račan (ČEZ Cyklo Team Tábor)

Soutěž škol (report)

Kompletní výsledky

Celkové výsledky

Fotogalerie Muži, junioři, ženy a kadeti