Zpět na úvod / #9 Táborské Okruhy - Grand Prix ČEZ pro Martina Boubala

#9 Táborské Okruhy - Grand Prix ČEZ pro Martina Boubala

a-1.jpg

Martin Boubal (CK Příbram Fany Gastro) triumfoval v Táboře a drží si tak stále dres lídra seriálu. Navíc se stal celkovým vítězem Táborských Okruhů 2017

Třetí a závěrečné dějství seriálu silničních kritérií Táborské okruhy nabídlo zajímavou podívanou. V odpočinkovém areálu Komora na sídlišti Nad Lužnicí v Táboře se rozdělovaly body do celkového pořadí Okruhů a také do seriálu kritérií Giant liga.

 

Tu před poslední květnovou středou průběžně vedl, stejně jako Táborské okruhy, Martin Boubal z týmu CK Příbram – Fany Gastro.

 

Českobudějovický jezdec příbramské stáje nenechal nic náhodě a celkem s přehledem si dokráčel pro vítězství v závodě i celkovém pořadí. Definitivní náskok před soupeři získal v asi dvacetikolovém úniku čtveřice a později pětice jezdců. „Dneska to nebylo úplně těžké. Sedlo nám to. Jsem maximálně spokojen. Rozhodl ten náš únik, kde jsme posbírali body. Hodně mi v úniku pomohl týmový kolega Martin Hebík. Mohl jsem si odpočinout a sbírat síly do spurtu,“ popsal cestu k vítězství v závodě Martin Boubal. Toho v úvodu trápil plzeňský dráhař v barvách Favoritu Racing Denis Rugovac, který byl chvíli na špici závodu. Nevydržel zde dlouho a v posledních kolech přišel i o průběžnou druhou příčku. Stříbrný stupínek pro sebe urval dobrým závěrem Jiří Nesveda z AC Sparta Praha, který byl druhý i v celkovém pořadí. Na Rugovace tak zbyla třetí příčka. Na čtvrtém místě skončil Tomáš Okrouhlický z týmu Topforex-Lapierre PRO Cycling Team, který obsadil bronzový stupínek celkově.

Mezi ženami kralovala Petra Ševčíková z Dukly Praha před týmovou kolegyní Jarmilou Machačovou. Třetí příčku brala Kamila Janů z KH Tour – BH Bikes. Bronzová příčka Janů vynesla na celkové prvenství. Mezi juniory byl nejaktivnější Matěj Syrovátka z Cycling Academy Tábor, který dokázal uzmout dva body mezi muži. Druhý skončil Jaroslav Šitner z GS Cyklo Team Jistebnice, který bral celkové prvenství. Na bronzový stupínek vystoupal Jan Burgstaller z pořádající stáje ČEZ Cyklo Team Tábor.

Sportovní areál Komora nebude bez cyklistiky dlouho. Před listopadovým Mistrovstvím Evropy v cyklokrosu se v srpnu uskuteční zajímavý podnik v podobě cyklokrosové čtyřiadvacítky. Celý den a noc kvalitního cyklokrosu budou tou nejlepší pozvánkou na evropský šampionát.

Soutěž škol (report)

Kompletní výsledky

Celkové výsledky

Fotogalerie

 

nejlepším juniorem byl Matěj Syrovátka z Cycling Academy Tábor