Zpět na úvod / #5 Táborské okruhy - Velká cena ČEZ a další vítězství pro Martina Boubala

#5 Táborské okruhy - Velká cena ČEZ a další vítězství pro Martina Boubala

boubal-2.jpg

Martin Boubal nemá konkurenci. Táborské okruhy vyhrál letos i podruhé !

Sportovní areál Komora v Táboře přivítal ve středu 15. května druhý závod již 9. ročníku Táborských okruhů. Cyklistické odpoledne odstartovaly závody pro mládež, po kterých přišel vrchol středečního zápolení.

V 17:40 se totiž na start postavili závodníci v hlavních kategoriích. Na trať spolu vyrazili muži elite a junioři. Elitní závodníky a juniory čekalo 50 okruhů. Před hlavním závodem se utkali ještě kadeti a ženy, na které čekalo 20 okruhů. Za neustálého deště a při sedmi stupních nečekala na cyklisty snadná práce.

Ani nepříjemné podmínky však nepokazily radost Martinu Boubalovi (CK Příbram – Fany Gastro), který se radoval stejně jako v prvním letošním díle z vítězství. Obhájce celkového loňského prvenství Martin Boubal se znovu mohl spolehnout na pomoc svých oddílových kolegů a s přehledem vyhrál. Oproti prvnímu dílu seriálu mu oponentů značně ubylo. Místo 41 soupeřů se mu postavilo do cesty pouze 17 cyklistů. Mezi juniory nastoupili pouze tři závodníci, dokončil však jediný – Karel Camrda (ČEZ Cyklo Team Tábor). V závodu žen nastoupila jen domácí závodnice Kamila Janů (ČEZ Cyklo Team Tábor). V kategorii kadetů zvítězil její oddílový kolega Matyáš Fiala. Poslední třetí díl Táborských okruhů proběhne ve středu 29. května 2019.

Vítěz druhého dílu Táborských okruhů mezi muži Martin Boubal nasbíral ještě o dva body více než v prvním závodu, tedy 45 bodů. Nejvíce se Boubalovi přiblížil Michael Boroš (ČEZ Cyklo Team Tábor), který posbíral 34 bodů. Třetí Tomáš Bakus (ČEZ Cyklo Team Tábor) bral 27 bodů. Vítězný Boubal měl nepříznivého počasí plné zuby a bezprostředně po vyhlášení výsledků spěchal stejně jako ostatní ocenění do tepla. „Bylo to šílený. Mám ztuhlý nohy a vůbec celý tělo. Skoro nevidím, oči mám zalepený pískem. Hotovej Mordor,“ vyprávěl emotivně o náročném závodu vítězný Boubal. Podobně jako v prvním díle Táborských okruhů využil dokonale spolupráce s kolegy z týmu. Temným pánem Sauronem mu v táborském Mordoru nebyl ale jen jeden soupeř. „Zkoušeli to na mě kluci z Tábora. Nebýt Martina Hebíka a Vojty Modlitby, tak bych to tu nezvládl,“ přiznal vítěz. Kdy se rozhodovalo o jeho prvenství, si nebyl úplně jistý. „Asi ve spurtech. Nedalo se nijak odjet. Držet tempo v téhle zimě nebylo jednoduchý,“ zamyslel se Boubal, který bude v posledním třetím dílu seriálu útočit na celkové prvenství.

Spolu s hlavní mužskou kategorií vyrazili na trať o 50 okruzích také tři junioři. Závod juniorů ale nebyl tak zajímavý jako minule. Vítěz prvního dílu Jakub Ťoupalík (Cycling Academy Tábor) nedokončil, stejně tak jeho oddílový kolega Adam Stibal. Nakonec dojel pouze Karel Camrda (ČEZ Cyklo Team Tábor), který nasbíral v konkurenci mužů 6 bodů.

Závod žen byl dopředu rozhodnutý. Kamile Janů (ČEZ Cyklo Team Tábor) stačilo k prvenství dokončit, jelikož jiná žena nestartovala. V závodě s kadety nasbírala 8 bodů a oproti minulým 2 bodům si výrazně polepšila. Její ambice Táborské okruhy celkově ovládnout jsou jasné. Janů totiž oba dosavadní závody vyhrála.

Matyáš Fiala (ČEZ Cyklo Team Tábor) se radoval z prvenství mezi kadety. Na 20 okruzích posbíral 47 bodů. Vylepšil tak stříbro z prvního dílu Táborských okruhů. Tentokrát nesoupeřil s berounskými bratry Kobrovými, kteří ho minule na první místo nepustili. Přesto měl i ve druhém dílu velkého soupeře, který dorazil z oddílu Lyko Klub Prachatice. Václav Dostál získal 38 bodů. „S Vaškem jsme ve třetím kole všem odjeli a bylo jasné, že si to spolu rozdáme o prvenství. Zatáčky jsme nehrotili. Spíš jsme si hlídali, abychom nespadli. Taky aby nás soupeři nedojeli. Střídali jsme se a měli jsme v průběhu závodu přibližně stejně bodů. O mém vítězství se rozhodlo v posledním spurtu,“ zhodnotil závod vítězný Matyáš Fiala. Se zimou se popasoval dobře. „Jsem na ni zvyklý z cyklokrosových závodů, takže mi až tak nevadila. Přesto jsem byl rád, že jsme jeli jen dvacet kol, a ne padesát jako muži,“ přivítal menší porci kilometrů Fiala, jehož ambice jsou před posledním dílem Táborských okruhů jasné – celkově mezi kadety zvítězit.

Výsledky:

Elite muži – 50 kol

1. Martin Boubal (CK Příbram – Fany Gastro)
2. Michael Boroš (ČEZ Cyklo Team Tábor)
3. Tomáš Bakus (ČEZ Cyklo Team Tábor)

Junioři – 50 kol

1. Karel Camrda (ČEZ Cyklo Team Tábor)

Ženy – 20 kol

1. Kamila Janů (ČEZ Cyklo Team Tábor)

Kadeti – 20 kol

1. Matyáš Fiala (ČEZ Cyklo Team Tábor)
2. Václav Dostál (Lyko Klub Prachatice)
3. Adam Kubík (Cycling Academy Tábor)

Soutěž škol (report)

Kompletní výsledky

Celkové výsledky

Fotogalerie