Zpět na úvod / 41. ročník Meziánrodní Trofeje Rokycan vyhrál Tomáš Okrouhlický

41. ročník Meziánrodní Trofeje Rokycan vyhrál Tomáš Okrouhlický

img-2944.jpg

Závod na 70 okruhů v centru Rokycan musela rozhodnout až cílová fotografie.

Závod na 70 okruhů v centru Rokycan musela rozhodnout až cílová fotografie. Večerní závod odstartoval za umělého osvětlení ve 20 hodin a již od prvních okruhů se peloton drobil na menší skupinky. V polovině závodu zůstala na čele pouze 24 členná skupina favoritů závodu. Úniky jednotlivců či menších skupin kontrolovali dobře rozjetí dráhaři Dukla Praha se Spartou Praha. 18 okruhů před cílem se povedlo odjet po prémiovém spurtu trojici závodníků v čele s olympijským vítězem Jaroslavem Kulhavým, Tomášem Okrouhlickým AC SPARTA PRAHA a Martinem Bláhou z Dukly Praha. Trojice získala rozhodující náskok, ....

-...
který se nepodařilo nikomu z pelotonu smazat. Dramatický spurt vyhrál Tomáš Okrouhlický s minimální ztrátou spurtoval Jaroslav Kulhavý. Spurt hlavního pole ovládl Martin Hunal před Jiřím Nesvedou AC SPARTA PRAHA a Vojtěchem Hačeckým z Dukly Praha.
1. místo Tomáš Okrouhlický AC SPARTA PRAHA 1:24,26 2. místo Jaroslav Kulhavý Team Specialized
3. místo Martin Bláha Dukla Praha
4. místo Martin Hunal AC SPARTA PRAHA - 23s
5. místo Jiří Nesveda AC SPARTA PRAHA
6. místo Vojtěch Hačecký Dukla Praha

Mezinárodní závod žen na 30 okruhů vyhrála v hromadném dojezdu Karolina Garzynska z polského týmu LKS ATOM Boxmet před svojí krajankou Natalia Meilnik a naší Terezou Trefnou (Alltraining.cz). Rokycanská závodnice Katarina Hranaiová( team Bigla) měla pád již v prvním okruhu. Ztrátu, kterou nabrala po pádu stahovala přes polovinu závodu. V závěru se dotáhla až na úplné čelo závodu. V cíli pro bolesti v rameni vyhledala lékaře a ten konstatoval zlomenou klíční kost a nyní již proběhla operace.

Závodu dětí se zúčastnilo přes 60 dětí.