Zpět na úvod / #12 Grand Prix - TAFOTKA.cz a triumf pro Martina Boubal

#12 Grand Prix - TAFOTKA.cz a triumf pro Martina Boubal

t15-8976.peg

Grand Prix v Plzni opět vyhrál Martin Boubal, který si tak spravil náladu po nevydařeném mistráku. Druhé místo bral Denis Rugovac a překvapením byl výkon Jiřího Pokorného (CK Kolokrám Svijany), který se blýsknul 3. místem.
Soutěž aktivity za měsíc červen ovládl s přehledem Denis Rugovac.

Grand Prix TAFOTKA.cz

27. června 2018

V Plzni na Grand Prix si spravil náladu vítězstvím Martin Boubal

Dvanáctý díl GIANT LIGY v Plzni na Rapidu se jel za silného větru a opět bylo velice nabité startovní pole. Do Plzně přijel i František Sisr (CCC Sprandi Polkowice) a Jan Rajchart (Elkov Author cyling team) - třetí z víkendového mistráku v kategorii do 23let. Na startu se blýskla i novopečená juniorská mistryně ČR talentovaná Petra Ševčíková (Team Dukla Praha), která na Grand Prix ovládla i závod žen.

Dvanáct startů a devět vítězství, tak to tedy zpečetil a náladu si tak spravil po nevydařeném Mistrovství republiky Martin Boubal (CK Příbram Fany Gastro).

Sportovní odpoledne na Rapidu odstartovaly žákovské kategorie, v IL Sano Cupu, kde se z vítězství radoval Robert Kobr (Dukla Praha), který zvítězil i díky sólovému úniku tři okruhy před cílem.

První vážnější únik vyprovokoval opět Jiří Pokorný (CK Kolokrám Svijany) na 8. km. Jeho nástup zachytil pouze Denis Rugovac (Favorit racing), František Sisr (CCC Sprandi Polkowice) a Martin Boubal (CK Příbram Fany Gastro) s Jakubem Křikavou (AC Sparta Praha). Skupina spolupracovala necelých 6km a pak byla pohlcena pelotonem.

Do dalšího úniku se pak pustil Michal Kesl (NejlevnějšíPNEU.cz) a společně s Jiřím Pokorným (CK Kolokrám Svijany) dokázali před pelotonem sbírat body dalších 5km. Jiří Pokorný se tak díky únikům a pravidelným přídělem bodů dotáhl až na druhého v pořadí Denise Rugovace a nakonec vydřel v Plzni skvělé třetí místo.

Peloton se pak i díky pádu dvou jezdců rozdělil na dvě skupiny a v té první, kde byli favorité závodu, se rozpoutal souboj o další pořadí v celkovém hodnocení. Vítězství si v Plzni opět mohl užít Martin Boubal.

Červnovou soutěž aktivity Bageterie Boulevard prestige o nejaktivnějšího jezdce měsíce června s přehledem vyhrál Denis Rugovac a a z Plzně si tak odvezl puntíkovaný dres a hodnotnou cenu.

Ženám kralovala juniorská mistryně republiky Petra Ševčíková (Team Dukla Praha), která si s přehledem dospurtovala pro další vítězství. Juniory vyhrál Daniel Bittner (AC Sparta Praha), který dokázal nasbírat celkem 9b, což by mu stačilo na 7. místo v Elitě. Kategorii Masters jezdce nad 40 let ovládl Petr Ruman (Cyko Atom).

Jiří Pokorný v cíli: „Jsem zvyklej jezdit úplně naplno. To se mi tady vyplatilo. Dostal jsem se hned do úniku a pak sbíral body.“

Denis Rugovac v cíli: „Pozval jsem si do Plzně kamaráda Františka Sisra, ten chtěl trochu intenzivně potrénovat… no a mě pomohl k druhému místu a zároveň k vítězství v aktivitě v měsíci červnu.“

GP TAFOTKA.cz 27. června 2018

55km čas:1:12.09h

1. místo Martin Boubal (CK Příbram Fany Gastro) 24b

2. místo Denis Rugovac (Favorit Racing) 19b

3. místo Jiří Pokorný (CK Kolokrám) 18b

4. místo Jakub Křikava (AC Sparta Praha) 14b

5. místo František Sisr (CCC Sprandi Polkowice) 12b

6. místo Michal Kesl (Nejlevnejsipneu.cz) 11b

7. místo Martin Hebík (CK Příbram Fany Gastro) 7b

8. místo Jan Rajchart (Elkov Author cycling team) 6b

Vittoria Cup Juniorů

1. místo Daniel Bittner (AC Sparta Praha) 9b

2. místo Michal Volf (Roman Kreuziger Academy) 1b

3. místo Radek Hořák (CK Kolokrám) 1b

Bageterie Boulevard prestige (soutěž aktivity)

1. místo Denis Rugovac (Favorit Racing) 13b

LIV SWEEP CUP (ženy)

1. místo Petra Ševčíková (Team Dukla Praha)

2. místo Daniela Trčková (Česká Spořitelna-Accolade)

3. místo Božena Kučerová (kola-bbm.cz)

NaCesty.cz CUP (jezdci Masters nad 40let)

1. místo Petr Ruman (Cyklo Atom) 2b

2. místo Petr Stehlík (RAJEC Trek)

3. místo Marek Gut (KC Slavia Praha)

IL Sano CUP (mladší a starší žáci absolutně)

1. místo Robert Kobr (Dukla Praha) 8b

2. místo Richard Kobr (Dukla Praha) 6b

3. místo Adam Pešek (SK Petřín Plzeň 6b

Video k události